Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Et desperat forsøk på å blåse liv i en død flamme

Stortinget redder Rock City. Kritikerne kaller det desperat og tankeløst.

STÅR OPP FRA DE DØDE: Stortinget vil at regjeringa skal finne nye ting Rock City kan drive med.
Foto: Bjørn Tore Ness / NTB scanpix
STÅR OPP FRA DE DØDE: Stortinget vil at regjeringa skal finne nye ting Rock City kan drive med. Foto: Bjørn Tore Ness / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Bråket rundt Rock City i Namsos fortsetter. Ressurssenteret for pop og rock har lenge hatt ei rød bunnlinje, og har måttet finne seg i beskyldninger om svak ledelse og lite gjennomtenkt beliggenhet.

Ble redda - igjen
Neste år vil regjeringa sable ned statsstøtta til Rock City fra 6 til 1,9 millioner kroner, noe som i praksis ville betydd kroken på døra for de rødgrønnes påkosta prosjekt. 

Onsdag ble likevel musikksenteret redda. Stortinget har bedy regjeringa finne nye kulturoppgaver til Rock City, slik at senteret kan få offentlige midler gjennom nye oppdrag.

- Vi har nulla ut det oppdraget de egentlig fikk. Rock City skal ikke være et synkende skip, men noe nytt hvor vi skal bruke den kompetansen som nå er etablert der, sier Svein Harberg (H), leder for kulturkomiteen på Stortinget.

Det var en enstemmig komité som stemte for Arbeiderpartiets forslag om å redefinere Rock Citys mandat. 

- Et desperat forsøk Men resten av musikkbransjen er ikke like fornøyd.

- At de skal lete etter nye oppgaver virker som et noe desperat siste forsøk på å blåse liv i en flamme som allerede er brent ut, sier Gry Bråtømyr. 

Hun er fungerende daglig leder i Norske Konsertarrangører, tidligere kjent som Norsk Rockeforbund. Bråtømyr mener politikerne bør konsentrere seg om musikksentre som har bevisst at de får til noe.

- Det ville kanskje være lurt for poltikerne å bruke tiden på andre tiltak som faktisk er i startgropa heller enn å se tilbake. At Ap ønsker å øke bevilgningen er ikke overraskende ettersom dette var deres tiltak i utgangspunktet. Dette er vi uenige i. Et nasjonalt samlende tiltak som Rock City må komme ut ifra et behov og ønske fra feltet selv, om det skal ha mulighet til å lykkes. 

- Tatt ut av løse lufta Karen Sofie Sørensen, daglig leder i Brak, bergensregionens ressurssenter for musikk, er heller ikke fornøyd med at Rock City skal gis enda en sjanse.

- Dette virker bare tatt ut av løse lufta. Hvis de kunne konkretisert hvilken kompetansebygging som har forekommet på Rock City, så kunne de argumentert for beslutninga, sier hun og legger til:

- Men det kan de jo ikke.

Sørensen sier seg skuffa over arbeidet Rock City har gjort siden opprettelsen i 2011, og sier hun ikke har sett noe til «kompetansemiljøet» politikerne så gjerne vil bevare.

- Vi ser ingenting til den nasjonale rollen de skulle spille. For oss har de ikke vært med på å løfte norsk musikkbransje. Det fungerer ikke å legge nasjonale oppgaver til Namsos, sier hun. 

Mye lys og varme I Namsos er gleden desto større. Det som så ut til å bli et konkursbo, skal nå redefineres og få en ny vår.

- Dette syntes jeg er veldig positivt. Mange ser at Rock City er et unikt prosjekt med fin infrastruktur, og at det er et flott anlegg som bør brukes mye, sier Åsmund Prytz, Rock City-sjef.

- Norske Konsertarrangører kallet dette et forsøk på å blåse liv i en døende flamme?

- Så lenge flammen brenner er det jo både «mykje lys og mykje varme», så det er helt greit for meg, sier Prytz og ler.

Vedtaket skal behandles i Stortinget onsdag 10. desember. 

FÅR NY SJANSE: Rock City-sjef Åsmund Prytz.
Foto: Anders Grønneberg
FÅR NY SJANSE: Rock City-sjef Åsmund Prytz. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling