DEBATT

Et eget rom med åpne vinduer

Slik sørger vi for at frigjøringen går noen vei.

GAMMELDAGS? Det må være lov å drive kvinnekamp, skriver artikkelforfatterne. Bildet viser Youngstorget i Oslo, 8.mars 1976.

Foto : Dagbladet  / J.B.
GAMMELDAGS? Det må være lov å drive kvinnekamp, skriver artikkelforfatterne. Bildet viser Youngstorget i Oslo, 8.mars 1976. Foto : Dagbladet / J.B. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det blåser friskt rundt feminismen om dagen, og både vi i Kvinnefronten og tidsskriftet Fett står i vår del av trekken. Vi ønsker den velkommen, og syns det er gledelig at også den internfeministiske debatten når mainstreammedia slik den har gjort med Knulledukke-gate, Outkast-«maset», og for Fett sin del attpåtil et tiårsjubileum som markeres med flere arrangementer i Oslo nå i helgen. Og det var i anledning av sistnevnte, at Rannveig I. Stava forfattet en kronikk til Dagbladet fredag, hvor hun spurte om hvorvidt feminismen er ved veis ende.

Hun skriver: «Magasinet FETT har 10-årsjubileum i år, og vil på lørdag 6. september arrangere en jubileumskonferanse. Dette synes jeg er fett. Noe jeg derimot synes er mindre fett er at en venn av meg som undersøkte muligheten for medlemskap i Kvinnefronten (som eier FETT) fikk beskjed om at ikke kunne bli medlem».  Stava mener at Kvinnefronten «løper patriarkatets ærend», fordi kvinneorganisasjonen ikke inkluderer alle slags medlemmer. Dette baserer hun dels på direkte misvisende påstander og dels på uenigheter med Kvinnefronten om hva fritt handlingsrom skal være.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer