Et ekstremt offer

Fjordman skriver leserinnlegg.

FORFULGT: Faksimile av forsiden på en av bloggene Peder Jensen har skrevet under pseudonymet «Fjordman». Jensen føler seg forfulgt av politi og media etter 22. juli. Foto: Faksimile / Scanpix
FORFULGT: Faksimile av forsiden på en av bloggene Peder Jensen har skrevet under pseudonymet «Fjordman». Jensen føler seg forfulgt av politi og media etter 22. juli. Foto: Faksimile / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter 22. juli varslet Peder Jensen at han ville gå under jorden. Bloggeren syntes det var leit å bli avslørt som en hovedkilde i terroristens manifest, hvor Breivik siterer psevdonymet Fjordmans anti-islamske dommedagsprofetier utførlig og i dyp beundring. Jensen har naturlig nok vært gjenstand for en del oppmerksomhet siden, både fra politiet og i mediene. Selv om det ikke er avdekket en direkte forbindelse til den siktede, er det ingen tvil om at Jensen var et forbilde og en inspirator gjennom sine tekster og rolle i det europeiske anti-jihad miljøet.

I går dukket Jensen opp igjen for å klage over søkelyset. I to separate innlegg i Aftenposten og VG, går han til angrep på henholdsvis politiet og mediene. Han føler seg forfulgt for sine meninger av begge. Jensen mener det var et overgrep av politiet å ransake huset hans og beslaglegge PC-en, til tross for at det skjedde frivillig. Hvis ikke, hadde politiet raskt fått en kjennelse. Behovet for å kartlegge Breiviks nettverk og bevegelser forut for terrorhandlingen er selvfølgelig en sentral del av etterforskningen. Mer perifere personer enn Jensen er blitt sjekket ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer