Et ekte Boy-band

De siste åra har musikkbransjen hostet opp en stor mengde stømlinjeformete boyband. I 2001 dukker det endelig opp et med substans.

- Vi er det alle boyband skulle ønske de var, fastslår Boy selvsikkert.

Med til dels fantastiske poplåter, særegen sound og androgynt image markerer Boy seg som den norske bandscenens kommende stjerneskudd.

- Vi har funnet lydene, vi har laget låtene og vi har produsert musikken. Kort sagt: vi er det eneste ekte boybandet som finnes. Dessuten har vi funnet det perfekte bandnavnet.

Tida er over for påtatt ydmyke holdninger i Musikk-Norge. En ny generasjon band som tør å si at de er skitbra er på vei opp og fram. Og enda bedre: de er artister også.

Boy er unge spydspisser for denne nye generasjonen. I 2000 avslørte de et lysende poptalent gjennom singlene «Caress Your Party» og «Brand New Day». I 2001 kommer de til å forarge og forlyste med sitt debutalbum.

- Vi er så lei rockeband som bare er seg sjøl . Det er altfor mye engstelig autentisitet ute og går. Vi ser opp til Bowie, Prince og Madonna - ekte artister som tar showet på alvor. Ja, konseptene til Britney Spears og Backstreet Boys også. Vi liker tanken på at en popkonsert ikke bare er en konsert, men en happening.

Det hviler også en homo-erotisk flørt over Boy:

- Vi er ikke redde for de sidene av oss. Når tre pene frikere skal pynte seg, blir det litt homo, hevder Kasper Søyland (24).

I løpet av det drøye året de har holdt på, har Boy markert seg med hårreisende arrogante og glamorøse sceneopptredener. - Vi hadde masse innestengte følelser om listepop da vi startet Boy, forteller Kay Skogheim (24).

- Nå har musikkindustrien kjørt så lenge på konstruerte prosjekter at en ny generasjon artister med sjel og personlige uttrykk bobler opp. Vi vil bringe varme inn i popmusikken og redde verden fra den kyniske platebransjen, proklamerer Glenn Ricard Thomassen (26).

Boy lar seg inspirere av alt fra disko til thailandsk pop, og de sampler over en lav sko. I den musikalske zappekulturen der Beck er superstjerne, er Boy eksentriske disipler.

- Vi synes det er bedre å sample et riff enn å spille det rett inn. Vi kan ta av på egne psykedeliske lyder, men det er de gode låtene vi lever for.

Mannen som lyddesignet Briskebys «Jeans For Onassis»-album, Espen Berg, blir produsent for Boys debutalbum, hvis kjemien stemmer.

<B>O'BOY:</B> De beundrer Backstreet Boys og jobber med produsenten til Briskeby. 2001 blir året da Oslobandet Boy skal drepe tanken om at rockeband må være seg sjøl. Glenn Richard Thomassen (f.v.), Kay Skogheim og Kasper Søyland.