Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Et ekte dikter-idol

Crethien Lee «Mac» Agosto (19) skriver dikt for å få utløp for følelsene sine. I kveldens Idol viser han sin kjærlighet til Karoline Aalberg (16) med et dikt framført helt på sparket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND/OSLO (Dagbladet): -  Jeg er ikke så flink til å prate om følelsene mine. Derfor er det fint å skrive dikt - først og fremst for meg selv, og for å få bearbeidet følelsene mine.

Med kjæresten

I kveldens Idol-sending fra Kristiansand, møter seerne Crethien, eller Mac som han foretrekker å bli kalt. Han har med seg kjæresten Karoline Aalberg på audition, og vi møter dem også hjemme hos Mac.

«Idol»-redaksjonen var blitt oppmerksomme på at Mac hadde en liten dikter i magen, og spurte ham på forhånd om han kunne lese opp ett av dem. Det syntes imidlertid Mac ville bli for feigt, og improviserte heller et på sparket. Karoline ble både sjarmert og overrasket.

-  Det var veldig søtt, og ikke akkurat det jeg hadde forventet, sier Karoline til Dagbladet.

15 dikt i halvtimen

Mac er klar på hvorfor han ville gjøre det på sparket:

-  Jeg ville at folk virkelig skulle få se at jeg kan lage dikt - og at jeg ikke kopierer andre, sier Mac.

 SJARMERER JENTENE:  Crethien Lee «Mac» Agosto deklamerer dikt for kjæresten Karoline Aalberg på kveldens «Idol»-sending. Karoline innrømmer at hun må holde andre jenter unna sjarmøren. Foto: Tomas Rolland
SJARMERER JENTENE: Crethien Lee «Mac» Agosto deklamerer dikt for kjæresten Karoline Aalberg på kveldens «Idol»-sending. Karoline innrømmer at hun må holde andre jenter unna sjarmøren. Foto: Tomas Rolland Vis mer

«Idols» nye sjarmør får gode skussmål fra kjæresten for diktene sine, men innrømmer at hun må holde andre jenter unna på grunn av Macs sjarmerende vesen.

-  Han er en sjarmør, og det er det mange andre jenter som også syns. Det er jeg kanskje ikke så glad for, så jeg må passe godt på ham, sier hun og ler.

På tv får vi imidlertid bare innblikk i en liten del av Macs lyriske produksjon. Han forteller at han begynte å skrive dikt da han var liten.

-  Noen ganger kan jeg skrive ti til femten dikt på en halvtime, sier Mac.

-  Hva handler de om?

-  Jeg skriver om kjærlighet, sinne, familien, verden rundt meg, drømmene mine. Alt mulig. Jeg skriver alt på engelsk, fordi jeg har puertorikanske foreldre, og har bodd i USA, sier Mac.

Karriere i USA

Sørlendingen har lagt en ambisiøs plan for framtida innen musikkindustrien. «Idol» er bare første steg på karrierestigen.

-  Jeg er utrolig glad i å synge, og jeg synger nesten 24 timer i døgnet. Det er rett og slett livet mitt, og sånn har det vært helt siden jeg var liten. Jeg har danset og sunget så lenge jeg kan huske, sier Mac.

Til USA?

-  Jeg meldte meg på Idol for kanskje å få platekontrakt. Siden jeg har bodd i USA, vil jeg forsøke å gjøre karriere der. Da kan det være lurt å kunne vise til en platekontrakt her i Norge, sier Mac.

-  Og om du ikke lykkes i Idol?

-  Da reiser jeg til USA og tar utdannelse i musikk og dans. Det er tross alt dette jeg har lyst til å gjøre i livet mitt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!