KOMMENTARER

Forum Kino:

Et elsket bygg blir boikottet

Støtten til partiet Alliansen og mistenkeliggjøring av Arbeiderpartiet har gjort at mange sier nei takk.

FUNKIS: Forum Kino var en gang Skandinavias største frittstående kinobygg, og var et sted å valfarte til for å se film. Foto: Fredrik Eriksen / NTB Scanpix
FUNKIS: Forum Kino var en gang Skandinavias største frittstående kinobygg, og var et sted å valfarte til for å se film. Foto: Fredrik Eriksen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): En av Bergens storstuer er åpnet på nytt, men mange vegrer seg for å komme på besøk. Da Forum Kino slo døren opp denne uken, som et nyrenovert kultur- og konferansesenter, hadde bandene Romskip og John Olav Nilsen & Nordsjøen trukket seg fra åpningskonserten i tolvte time, mens representanter for SV, MDG og Rødt har signalisert at de likevel ikke vil stille på en planlagt verdidebatt på Forums scene. Årsaken er at den kontroversielle skipsrederen Dan Odfjell nå eier anslagsvis 25 prosent av Forum, mens pinsemenigheten Salt Bergen eier de resterende 75 prosent.

Odfjell har vært en aktiv skribent på omstridte nettsteder som Resett og Document, og har beskyldt Arbeiderpartiet for å utnytte Utøya-massakren i et politisk spill. I 2016 donerte han en kvart million kroner til partiet Alliansen. Alliansen frontes av Hans Jørgen Lysglimt Johansen, som har kommet med en rekke utfall mot jøder og kritisert dem for å «pushe det falske Holocaust-narrativet». Odfjell har senere sagt at Lysglimt er «for ting jeg er sterkt uenig i», men det at han har støttet et parti som fremmer antisemittisme gjør det for mange vanskelig å ha noe med ham og huset hans å gjøre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.