FLERE POLITIFOLK:  Sigve Bolstads mange utspill er et evig rop om mer ressurser, skriver stortingsrepresentant fra Høyre, Hårek Elvenes og understreker at det kan oppleves strammere enn før, men at regjeringens politikk gir flere politifolk i tjeneste. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FLERE POLITIFOLK: Sigve Bolstads mange utspill er et evig rop om mer ressurser, skriver stortingsrepresentant fra Høyre, Hårek Elvenes og understreker at det kan oppleves strammere enn før, men at regjeringens politikk gir flere politifolk i tjeneste. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Et evig rop om mer ressurser fra Politiforbundet

Uansett hvordan man vrir og vrenger på det, er det et faktum at politiet er blitt tilført 1000 nye politistillinger de siste tre årene.

Meninger

Politiforbundets leder, Sigve Bolstad, tar i Dagbladet til ordet for å stanse innføringen av Nødnett og IKT- prosjektene i politiet. Nødnett er kritisk for sikker kommunikasjonen mellom nødetatene og skal være ferdig utbygd i 2016. Politiets datasystemer hører steinalderen til. Et villnis av systemer som ikke kommuniserer med hverandre. Konsulentene i Politidirektoratet er i all hovedsak spesialkompetanse innleid midlertidig for å få skikk på datasystemene i politiet. Det er ikke en kjerneoppgave for politiet å drive egenutvikling av IKT-systemer. Det pågår tydeligvis en kamp om virkelighetsbeskrivelsen internt i politiet. Politireformen skal nå gjennomføres. Politireformen fordrer gjennomføringskraft i alle ledd. Stortingets vedtak og forventninger ligger tydelig på politiets bord. Vi trenger ett politi med sterke fellesverdier.

Politiet har vært statsbudsjettets vinner flere år. Store deler av satsingen er øremerket økt bemanning. Det er riktig at flere politidistrikt nå har et mindre fritt økonomisk handlingsrom. Politidirektoratet har overtatt noen oppgaver fra politidistriktene, bla. utvikling av IT-løsninger. Det er en klar politisk forutsetning at politidistriktene skal ansette flere i polititjeneste, minst tilsvarende det antall politistudenter som årlig går ut av politihøyskolen. Tidligere kunne politidistriktene få penger til stillinger de ikke besatte, men dette er endret. Det betyr mindre handlingsrom for politimesterne til å prioritere andre forhold enn bemanningsøkning. Det kan oppleves strammere enn før, men gir flere politifolk i tjeneste.

Sigve Bolstads mange utspill er et evig rop om mer ressurser. Uansett hvordan man vrir og vrenger på det, er det et faktum at politiet er blitt tilført 1000 nye politistillinger de siste tre årene. Det er en klar forutsetning at dette skal gi mer politi i gatene og flere etterforskere.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.