Et fantastisk gørrete puslespill

«World of Goo» er et pliktkjøp.

NOEN AV DE MEST fascinerende spillideene finner man gjerne hos de uavhengige spillutviklerne. De som uten verken millionbudsjetter eller store utviklerteam klarer å gjøre kodekull til skinnende spilldiamanter. Tidligere i år så vi for eksempel «Braid» vise verden hvem som var konge - og nå er «World of Goo» klar til å gjøre det samme.

Dette er enkelt og greit et spill der du må bygge tårn og liknende ved hjelp av små, levende klumper med gørr. Hele poenget er at disse små klumpene skal kunne suges opp av en trakt som i utgangspunktet er svært utilgjengelig, derfor må du bygge deg fram til den.

Ettersom det tross alt er dissende og geléaktige gørrklumper du har med å gjøre, oppfører de seg alt annet enn rigid. Dette, kombinert med tyngdekraften, gjør sitt til at byggeprosessen raskt blir mer komplisert enn først antatt.

DU MÅ HELE tiden sørge for å skape et kraftig nok fundament for videre bygging, ellers risikerer du at hele greia raser sammen.

Om du gjør et enkelt feiltrinn kan du «spole tilbake» ved å trykke på noen flygende vesener rundt på skjermen - men like ofte må du starte på nytt med en helt annen tilnærming til problemet.

Legg til i likningen en rekke ubekvemme eller farlige hindringer, og du blir lett sittende med tunga i munnviken og bekymringsrynker i panna.

Smilet er heldigvis ikke langt unna, ettersom «World of Goo» er et av de mest absurd søte spillene du kommer over i år. Hvert brett byr på stadig nye utfordringer som ikke likner på det du har vært borti tidligere i spillet - det er åpenbart mange måter man kan bygge et tårn på. I tillegg til brettene i hoveddelen av spillet finner du også andre småspill, som appellerer til highscore-djevelen i deg.

1

«WORLD OF GOO» er ett av stadig flere spill som bare er tilgjengelig for kjøp i digital form på internett. Det er noen uker siden det kom ut i USA, men dukket opp WiiWare i dag og snart på nettjenester som Steam. Du kan imidlertid kjøpe spillet til pc med en gang på worldofgoo.com, der det ikke koster mer enn drøye 140 kroner.

Med den prisen behøver du ikke tenke deg om to ganger - dette er noe av det nærmeste du kommer et pliktkjøp for puslespillglade i år.

Et fantastisk gørrete puslespill