Et forbilde?

Det blir ironisk at kronprinsesse Mette-Marit fronter høyere utdannelse når hun selv har tatt den ene snarveien etter den andre til akademiske meritter.

TVILSOM KOMPETANSE: «I Norad ble «undringskompetanse og evnen til å se fordomsfritt» anført som Kronprinsesse Mette-Marits fremste kompetanse. Aldri før og aldri seinere vil noen få inntak på slike prestisjeprogrammer etter tilsvarende kriterier.» Bildet er fra kronprinsessen besøkte sjømannskirken utenfor Miami. Foto: Erlend Aas/Scanpix
TVILSOM KOMPETANSE: «I Norad ble «undringskompetanse og evnen til å se fordomsfritt» anført som Kronprinsesse Mette-Marits fremste kompetanse. Aldri før og aldri seinere vil noen få inntak på slike prestisjeprogrammer etter tilsvarende kriterier.» Bildet er fra kronprinsessen besøkte sjømannskirken utenfor Miami. Foto: Erlend Aas/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kronprinsessen: Portrettprogrammet om kronprinsesse Mette-Marit som nylig har gått på NRK med høye seertall, er blitt kritisert for å presentere et glansbilde av kronprinsessen.

Det er det vanskelig å være uenig i det, tatt i betraktning programmets komiske Sex og singelliv-aktige vignett kombinert med en servilitet overfor kronprinsessen.

I programmet framstår hun som en blanding av tegneserieprinsesse og Tårnfrid-aktig karrierekvinne. Selv insisterer kronprinsessen på at hun velger sitt eget liv. Hun er klar over at nasjonen har tilgitt henne for hennes dyrekjøpte erfaringer som ung. Det kan skje den beste. Men det betyr ikke at kronprinsessen er fritatt kritikk, spesielt når det har konsekvenser for viktige samfunnsinstitusjoner hun fronter.

I 2008 begynte kronprinsessen på et masterstudium i ledelse på BI i Oslo. Skolen svarte at hun hadde tilstrekkelig erfaring, og at dette ga henne den nødvendige kompetansen for studiet. Var dette en riktig vurdering av en skole som utdanner mange av landets næringslivsledere? Neppe. Kronprinsessen har utvilsomt opparbeidet seg en god del praktisk erfaring gjennom representasjon i inn- og utland. Men det betyr ikke at hun har den erfaringen og akademiske treninga som ligger i en fullført bachelor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer