<strong>TRIST:</strong>  Bjørn Eidsvåg var nær venn av kunstneren Kjell Nupen, som gikk bort i forrige uke. Under kveldens innspilling av «Senkveld» snakket musikeren om tapet av vennen. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures
TRIST: Bjørn Eidsvåg var nær venn av kunstneren Kjell Nupen, som gikk bort i forrige uke. Under kveldens innspilling av «Senkveld» snakket musikeren om tapet av vennen. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures Vis mer

- Et forferdelig sårt tap

Bjørn Eidsvåg om vennen Kjell Nupens bortgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forrige uke gikk kunstneren Kjell Nupen bort, han ble bare 58 år gammel. Nupen var nær venn av musiker Bjørn Eidsvåg (60), som er en del av morgendagens «Senkveld».

Talkshowet ble spilt inn i Nydalen i ettermiddag, og der fortalte musikeren om tomrommet etter Nupen.

- Det er et forferdelig sårt tap. Aller verst er det for hans kone. Kjell betydde fryktelig mye for meg, han var en person jeg kunne bryne meg på. Det er så sårt som det kan bli. Jeg har visst en stund at han var syk, men det er likevel forferdelig trist, sier Eidsvåg under «Senkveld» som vises på TV 2 i morgen kveld.

- Markerte Billedkunstneren døde etter et kort tids sykeleie, og ble diagnostisert med kreft i desember i fjor. Han døde hjemme og hadde kone og sine to døtre ved sin side.

Mandag denne uka fylte Eidsvåg 60 år, og han feiret jubileet med et herrelag forrige lørdag. Samtidig var det en markering med blandede følelser.

- Å feire bursdag da, det var veldig rart. Mange på festen kjente Kjell så vi markerte det. Sorgen og gleden går sammen på et vis, sier Eidsvåg i tv-programmet.

Etter Nupen fikk kreftdiagnosen valgte han å fortsette sitt arbeid og jobbet normalt også den siste tida.

På spørsmål fra Thomas Numme om vennes bortgang ga livet et nytt perspektiv, svarte Eidsvåg følgende:

- Vi hadde noen samtaler før han døde. Han vil ikke vite når han skulle dø, han ville bare få hjelp til å  leve. Han ville leve intenst. Og det er viktig å ta meg seg. Stå på og gjør det du har lyst til med de du er glad i.

Fikk plategave Eidsvåg feiret sine 60 med en skikkelig herrefest forrige lørdag, hvor gjestene var i alderen 4-70 år. En rekke kjente artister spilte. Det Eidsvåg først fikk vite under «Senkveld»-innspillingen i kveld, var at flere av de som opptrådte i bursdagsfeiringen, også stod bak ei plate med hans låter.

En rekke kjente artister har gått sammen og laget et album hvor de covrer Eidsvågs låter. Maria Mena er en av dem, og hun framførte sin versjon av «Til alle tider» i tv-sendinga.

Plateoverraskelsen og framførelsen rørte Eidsvåg til tårer. Han ønsket å gå fra «Senkveld»-innspillinga og hadde vanskelig for å finne ordene fordi han var så rørt.

- Jeg trodde alt var over på mandag, da var selve dagen, men nå har jeg jo blitt feira på en så rørende og flott måte at jeg ble helt satt ut, sier Bjørn Eidsvåg til Dagbladet etter innspillinga er over.

- Det er helt supert, helt fantastisk. For en ære, og for en gjeng som har gått sammen for å synge mine sanger. Maria Mena som sang her i kveld, en låt som det er en stund siden jeg har skrevet og sunget, og når hun synger den, så blir det en helt ny sang, hennes sang. Det var rørende og flott, fortsetter Eidsvåg.

<strong>ARBEIDET TIL DET SISTE:</strong>  I desember i fjor ble kunstner Kjell Nupen diagnostisert med kreft. Han valgte å ha fokus på å leve, og jobbet helt til det siste. 
Foto:Jørn H.Moen/Dagbladet
ARBEIDET TIL DET SISTE: I desember i fjor ble kunstner Kjell Nupen diagnostisert med kreft. Han valgte å ha fokus på å leve, og jobbet helt til det siste. Foto:Jørn H.Moen/Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer