Et forsvar for å sitte på gjerdet

Hver gang Israel/Palestina-konflikten blusser opp, burde vi gjøre vårt beste for å ignorere den.

IGNORER: Ved å heie på den ene eller andre parten gjør vi ære på de håpløse politikerne i Israel og Palestina, til stor skade for sivilbefolkningen, mener Pål Norheim. Bildet er fra en demonstrasjon i Oslo til støtte for Gaza i forrige uke. Foto: Jørgen Kvalsvik/Dagbladet.
IGNORER: Ved å heie på den ene eller andre parten gjør vi ære på de håpløse politikerne i Israel og Palestina, til stor skade for sivilbefolkningen, mener Pål Norheim. Bildet er fra en demonstrasjon i Oslo til støtte for Gaza i forrige uke. Foto: Jørgen Kvalsvik/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

POLITISKE IDEER: Den palestinske sivilbefolkningen, som i disse dager utsettes for bombardementet i Gaza, vil kunne si at vi på utsiden ikke skjønner noen ting. Sivile israelere som hører alarmene gå og rakettene slå ned i sitt eget land vil kunne si det samme. Begge med full rett.

Vi befinner oss i trygghet, langt fra konflikten. De fleste av oss har aldri erfart krig, terror og frykten det innebærer å befinne seg midt i en konflikt uten fluktmuligheter.  På den annen side: Er det nå så sikkert at de involverte parter på israelsk eller palestinsk side besitter noen større innsikt og klarsyn enn oss utenforstående?

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer