Et forsvar for sneglene

IBERIASNEGLEN: Selv om været fortsatt er kjølig og naturen har begynt å våkne, finnes det flere sikre tegn på at våren kommer. Ved siden av lysere dager, vårblomster og viper er et av de sterkeste tegnene på vinterens slutt den kollektive særnorske massegalskapen som forkynnes like ukritisk i media som Jesus-vitser med intolerant undertone hos Human-Etisk Forbund. Jeg sikter til den fanatiske hatpropagandaen mot snegler.

Reportere som politikere fordømmer iberiasneglen hardere enn nynazisme og Kina-OL, og hageeiere uansett konfesjon gjør sitt ypperste i forsøk på å overgå Satan når det kommer til kreative mordmetoder for å ta livet av «mordersneglen». Det spares ikke på stygge ord når det beskrives hvilken dødelig trussel sneglene utgjør mot landet. Medias objektive innstilling er like fraværende som sunn fornuft og hjertevarme hos dem som er såpass hjernedøde at de tror drep-så-mange-du-klarer taktikken vil hjelpe. Denne idiotien blir forsvart av myndighetene, noe som tydelig kommer fram i Terje Riis Johansens tåpelige utsagn på sneglekonferanse den 24.04: «Vi må ut og ta sneglene før de tar oss» (abcnyheter.no) Også nøytrale forskere, som skulle være saklige, demoniserer og menneskeliggjør sneglene gjennom moralske termer som morder og monstrum for å beskrive bløtdyrenes naturlige livssyklus. Dette er i seg selv grunn nok til å betvile deres kompetanse!

Så lenge det har eksistert liv har det aldri forekommet at en art utelukkende eksisterer for å forsure andres tilværelse. Noe verken norske hageeiere, ekspertene eller krigsklare myndigheter fått med seg. Like lite som de kjenner til begrepet «Ærefrykt for livet» nobelprisvinner Albert Schweitzer livslære. En lære som omfatter ALLE former for liv og som de aller fleste nordmenn fniser av siden den innebærer at snegler er skapt av Gud og dermed er våre medskapninger. Med tanke på hvor innstilt folk i dette landet er mot liv de definerer som «ekkelt», framstår Schweitzers nobelpristildeling mer som en bisarr form for practical joke.

Uansett hvor hardt ekspertene forsvarer sludderet sitt, vil jeg oppfordre folk til å gi blaffen i myndighetenes drapsoppfordringer. Både med hensyn til det å fremme gode holdninger og til det faktum at iberiasneglen utgjør en minimal trussel mot norsk natur i forhold til majoriteten av utbygging og næringsliv. For ikke å nevne hageeiere som bringer naturen i ubalanse gjennom sine trangssynte forestillinger om hvordan økologi burde underordne seg hobbygartnernes ønskeverden.