DEBATT

Valg:

Et forsvar for Sylvi Listhaug

Sylvi Listhaug representerer mennesker som føler seg uglesett og ignorert av den politiske eliten i Norge. Derfor kommer hun nå under angrep.

SUPERSTJERNE: Listhaug er en velkommen stemme for mange vanlige folk i dette landet, ikke bare Frp-ere, skriver Lars Akerhaug. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SUPERSTJERNE: Listhaug er en velkommen stemme for mange vanlige folk i dette landet, ikke bare Frp-ere, skriver Lars Akerhaug. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Like forutsigbart som politikernes valgflesk er angrepen på innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Tidligere venstrepolitiker og journalist Mathias Fischer fremstiller henne i boken «Et kors på halsen» som en uærlig sjarlatan. Han forsøker å fremstille det som hennes kristne tro er et spill for galleriet, ved å henvise til anonyme kilder som kjente henne fra ungdomstiden og er overrasket over at hun står frem som troende.

Dette fremstår som en tynn suppe og et billig forsøk på å diskreditere henne. Da jeg i fjor i avisen Dagen intervjuet Listhaug om nettopp dette var hun helt klar på at troen hadde blitt viktigere for henne i voksen alder. Hun var aldri noen bedehusjente. Fischers skriverier virker her mest som et forsøk på billig bakvasking.

Men det er ikke bare journalist Fischer som angriper henne. Listhaug har blitt skyteskive for alle som ønsker å fremstille seg som liberale og tolerante. Politikerne som raljerer mot Listhaug har en felles agenda med aviskommentatorene som mest av alt ønsker å unngå at dette valget skal dreie seg om innvandring. Og i kjølvannet av dette har vi fått en metadebatt, eller skinndebatt, om vafler, norske verdier og kristen kulturarv. Skinndebatter er likevel interessante, fordi det alltid ligger noe annet under - i dette tilfelle innvandringsspørsmålet. Måten debatten håndteres på av andre politikere, røper berøringsangst når det kommer til dette underliggende. De etablerte partienes taktikk er åpenbar: Man vil unngå temaet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer