Et genialt eksperiment

Mens Bård Nylund (28) ikke er i tvil om at han skal bli sjef når han er ferdig med studiene, synes ikke Cecilie Holm (24) det frister i det hele tatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Helseminister Bjarne Håkon er en klok mann! Ved å kaste ut en overtent brannfakkel om heroinbehandling, og dra på tur til Sveits, har han løftet debatten om norsk rusrehabiliteringspraksis opp til et nytt nivå. Resultatene lar ikke vente på seg. Pengesekken står på vidt gap til rusmiddelforskning – rus har for første gang fått et eget kapittel i Arbeiderpartiets partiprogram. Hansen har sannsynligvis langt på vei oppnådd det han ønsket – og hadde planlagt!

3. februar i år var proLAR – nasjonalt forbund for folk i Legemiddelassistert rehabilitering i Zürich. Bjarne Håkon Hansen var i Bern. Begge besøkte sveitiske klinikker for å se nærmere på den mye omtalte praksisen rundt legeordinert heroin – LH. Hjemme i Norge satt fagfelt, pasienter og politikere på nåler. Statsråden skal snart ta stilling til en praksis som vil prege det norske rusfeltet i mange tiår framover.

Bilder av narkomane i Platzspitz Park i Zürich gikk verden rundt på slutten av 80-tallet. Opptil 12 000 rusavhengige fra inn- og utland besøkte daglig parken som etter hvert fikk tilnavnet «Needle Park». AIDS og hepatitt florerte – tallet på overdosedødsfall rundet 400 i året. Rehabiliteringstilbud for rusavhengige var nærmest fraværende. Noe måtte gjøres!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer