Et genialt konsept

Temptation Island er et genialt konsept. Vi vil se mer.

Tvinges til utro-tv

Endelig får vi kikkere noe å se på. Etter 97 dager med action-minimalistiske Big Brother, får vi nå endelig en kikkersåpe som leverer varene. Ingen nesepillende Rodney eller døddrukken Anita her nei. I stedet får vi klassiske amerikanske samlebåndsskjønnheter som veier hverandre på kjøttvekta før de eventuelt går til sengs. Temptation Island - stedet hvor silikon møter steroider.

Konseptet er vel allerede kjent. Fire par, alle i tjueåra, en er modell, en annen musiker, andre er selvstendig næringsdrivende eller mellomledere, splittes opp. De fire jentene sendes til et feriested med 13 single kjekkaser «in search of romance». Gutta sendes til en annen del av øya, der 13 lettkledte skjønnheter venter ved bassenget, single og våte.

De minst attraktive fristelsene stemmes ut, og på seriens siste dag møtes parene igjen, for å bestemme om de virkelig deler en «true love» eller om det er på tide å gå fra hverandre. Som programlederen spør med stor patos: «Who will stay togheter - who will be torn apart?»

Det vil si, helt isolert fra hverandre er jo parene ikke. Hvis de vil, kan de få se videoopptak av partnerens dater, og de kan sende private videomeldinger til hverandre. En av klassikerne er når en av deltagerne får se kjæresten drikke en «body shot» fra navlen til en av fristerne. Her deler skjermen seg i to. I den andre halvdelen får vi se den vantro kjæresten, før skjermen deler seg på nytt og viser hvordan den «falne» takler å se kjærestens reaksjon på sitt lille sidesprang.

Man stiller seg jo spørsmålet, hva slags folk blir med på sånt? Men det er jo underordnet for seerne så lenge noen stiller. Utvalget av deltagere er som kjent det avgjørende i kikkersåper, serien blir ikke bedre enn folka som er med. Men med all sexen i Big Brother Norge i bakhodet, er det ingen fare for at den norske utgaven av Temptation Island vil mangle drama. For dette er ikke Big Brother, der ballongblåsing og kjederøyking er høydepunktene. Her er det tempo, her er det er følelser. I løpet av bare 14 dager forvandles åtte voksne personer med gode jobber i varige forhold, til kåte fordrukne partyløver på jakt etter bytte.Temptation Island er heldigvis langt bedre produsert enn nevnte Big Brother. Her er det ingen søvnig grå bunker, men sprutende fossefall, høye drinker og romantiske solnedganger. Endelig en kikkersåpe med samme visuelle standard som en tradisjonell såpeopera. Programmet er selvsagt en skamløs og kynisk utnyttelse av unge mennesker som neppe skjønner betydningen av det de er med på. Men denne typen underholdning, å se unge mennesker som søker berømmelse gjennom potensiell selvdestruktiv adferd, har i mange år vært en etablert sjanger i vår samtid. Temptation Island må bedømmes som det det er, et råkommersielt tv-program.Og her har tydeligvis TVNorge funnet en innertier. Temptation Island er fristende, skremmende, underholdende og frastøtende, og vil garantert få store oppslag i avisene og Redaksjon 21. Vi vet ikke hvordan annonsørene vil reagere, men seerene vil sikkert strømme til. Programmet er faktisk verre enn vi ventet, noe som lover bra for ratingene.Det er bare å oppsummere:Hvis en ser bort i fra moralen, så er dette et veldig bra program.

LIKE BARN LEKER BEST: - She is a massage therapist, and I am a massage therapist. Det er som regel vakkert når unge mennesker finner hverandre. I Temptation Island er det ganske underholdende også. Foto: SCANPIX
ALLE LIKER DET HETT: «On the second day, the flames of passion start to burn...». Temptation Island har, i motsetning til Big Brother og Baren, både action og pene mennesker.