Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Et gjenforent LCD Soundsystem til Norge

Et av 2000-tallets viktigste band spiller i Kristiansand i juni.

Den "siste" konserten: James Murphy og LCD Soundsystem fylte Madison Square Garden i 2011 med det som skulle være deres siste show noensinne. Nå har bandet gjenforent. Foto: Corbis/NTB Scanpix
Den "siste" konserten: James Murphy og LCD Soundsystem fylte Madison Square Garden i 2011 med det som skulle være deres siste show noensinne. Nå har bandet gjenforent. Foto: Corbis/NTB Scanpix Vis mer

I april 2011 spilte James Murphy og hans LCD Soundsystem foran et tettpakka Madison Square Garden, fullt av hoder som forventet at dette skulle være bandets aller siste konsert. Det skulle bli tidenes avskjed.

Men ut av det blå slapp bandet singelen «Christmas Will Break Your Heart» rett før jula, og da Coachella-festivalen publiserte sin endelige lineup for 2016 ble det bekrefta at LCD Soundsystem skulle gjenforenes.

Amerikanske fans fikk en grunn til å juble, og i dag har norske fans også fått det. Bandet kommer til nemlig til Norge, nærmere bestemt Kristiansand, i sommer - for å spille på Q25, en todagers jubileumsfest for Quartfestivalen.

Definerer lyden av Quart
— Det var jo nesten utenkelig at LCD Soundsystem noen gang skulle gjenforenes, og at de velger oss som et av stedene på deres sommerturné føles en anelse eksklusivt. Få band definerer lyden av festivalen vår på samme som nettopp dem, sier bookingansvarlig i Q25, Toffen Gunnufsen i en pressemelding.

Sist i Norge: Sist James Murphy og hans LCD Soundsystem spilte i Norge var på Øyafestivalen 2010. De ga seg året etter. Foto: Eirik Helland Urke
Sist i Norge: Sist James Murphy og hans LCD Soundsystem spilte i Norge var på Øyafestivalen 2010. De ga seg året etter. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

Dette er ikke første gang LCD Soundsystem besøker sørlandet. De spilte i Kristiansand i 2003, rundt tiden de slapp gjennommbruddsingelen «Daft Punk Is Playing at my House».

Med bandets karakteristiske discopunk og elektroniske tilsnitt til rocksjangeren har de markert seg som et av 2000-tallets viktigste og mest innflytelsesrike band. Spesielt albumet «Sound Of Silver» fra 2007 regnes som et av tiårets beste utgivelser.

Føler seg snytt
Likevel var det ikke alle som tok nyheten om gjenforeningen like positivt. Spesielt fans som betalte dyrt i 2011 for å få meg seg det som skulle være LCD Soundsystems aller siste konsert. Frontmann James Murphy beklager til alle som føler seg snytt i dette brevet.

LCD Soundsystem får selskap av blant andre Basement Jaxx, Leftfield og Underworld på Bendiksbukta den 28.-29. juni 2016.