Et gledelig «Half-Life»-gjensyn

Nytt glimt fra fanprosjektet «Black Mesa».

(Dagbladet.no): Det er nå litt over ti år siden et av tidenes mest populære skytespill på pc ble utgitt, nemlig «Half-Life».

Det er mange som fortsatt minnes spillet med kjærlighet, selv om det nå begynner å trekke på årene.

I anledning slippet av «Half-Life 2» ble førstespillet oppdatert med spillmotoren Source - men grafikken forble den samme.

Slipper snart remake
Nå er det imidlertid ikke lenge til vi kan gjenoppleve «Half-Life» i en mer oppdatert innpakning, takket være fanprosjektet «Black Mesa».

Etter flere års utvikling begynner nå gruppen med fans å se lyset i enden av tunnelen, og har i den anledning sluppet en trailer som viser fram herligheten.

- Vi er fans av både «Half-Life» og «Half-Life»-universet som helhet, og mener at «Half-Life» naturligvis spiller en essensiell rolle i etableringen av historien for etterfølgerne «Half-Life 2» og «Episode 1» og 2. Ved å lage en remake - ikke bare med oppdaterte omgivelser og karakterer, men lyder, musikk, animasjon og mer - håper vi å gi nytt liv til både singel- og multiplayeraspektene ved et av våre favorittspill gjennom tidene, sa prosjektets ildsjel og leder Carlos Montero da Dagbladet.no intervjuet ham om prosjektet for et par år siden.

- Skjønner viktigheten
Blant de som utvikler «Black Mesa» finner vi også nordmannen Bård Fleistad, som blant annet jobber med teksturer i spillet.

- Valve er et av de få selskapene som har skjønt viktigheten av brukerskapt innhold og effekten det kan ha på et spills popularitet. Source-motoren er såpass tilgjengelig og godt utbredt at det er den perfekte platformen for modifikasjoner, sa Fleistad til Dagbladet.no i samme intervju.

Det at «Black Mesa» er en modifikasjon til «Half-Life 2», betyr at spillet blir gratis tilgjengelig for alle som har en kopi av «Half-Life 2» installert på maskinen sin.

Det er ikke oppgitt noe om når «Black Mesa» slippes løs på offentligheten, men det skal ikke være snakk om lang tid, skriver utviklerne på prosjektets hjemmeside.

GJENSYN MED GAMLE VENNER: Og noen mer mystiske skikkelser, som den evigskumle G-man.
GJENSYN MED GAMLE VENNER: Og noen mer mystiske skikkelser, som den evigskumle G-man. Vis mer
SOM ORIGINALEN: ... bare penere.
SOM ORIGINALEN: ... bare penere. Vis mer