Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Et hjem for oss, et hjem for deg

Janne Rønningen og Kristin Skogheim skal filmes 24 timer i døgnet i høst, for å få oversikt over tilværelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- GUD, JEG ER stressa, sier Kristin Skogheim (30). - Er jeg manisk? Virker jeg manisk?

- Neida. Det er ingen som merker det, sier Janne Rønningen (31).

Vi er hjemme i leiligheten til Janne og Kristin for å se hvordan det ser ut der, tre uker før resten av landet vet det.

- Kaffe og røyk. Det kan vi by på, sier Janne Rønningen.

- Ingen småkaker?

- Nei.

I høst kan du se Janne og Kristin 24 timer i døgnet på Internett. Kameraer i leiligheten de to deler skal fange opp deres daglige gjøremål. Høydepunktene fra video-overvåkningen sendes i talkshowet «Helt privat med Janne Rønningen».

- Er dere nervøse?

- Ja, kjemperedde, sier Kristin. På møtet i dag fikk jeg helt angst.

- Det er et program om dere. Er det ikke litt rart å fylle et program med bare seg selv?

- Jo. Men det blir ikke bare om oss. Vi skal jo ha noen gjester. Og så skal vi ha et fast panel som består av Bård Torgersen og Anna B. Jenssen.

De skal diskutere emosjonelle temaer. Venner og vennskap. Ikke bare kjærester og kjærlighet. Men mye det, forklarer Janne.

Spalten «Kjendiser gjør private ting» viser også andre kjendiser fra uvant hold. Petronella Barker pusser tennene. Fredrik Skavlan sover.

- Hvorfor synes dere det er morsomt med private ting?

- Fordi vi ikke er interessert i politikk og sånn, sier Janne.

- Og vi leser aldri aviser, sier Kristin.

- Jeg har lest i noen politiske bøker, og det var sånn om Reiulf Steen, hvordan han synes det var. Ting som er interessante og morsomme er private, sier Janne.

- Det er Reiulf Steens intimsfære som er interessant?

- Ja, sånn er det med alle. Vi er interessert i offentlige personer, men ikke deres offentlige side, sier Kristin.

FOR MANGE er dette med videoovervåkning veldig ubehagelig. Hvis man har en dårlig dag, er trist og sint, skulle man tro at det er irriterende at folk kan se det på tv. Det eneste Janne og Kristin er virkelig flaue for å vise fram, sier de, er at de har så få CDer. Og at de spiller veldig mye Grease.

- Har dere en enorm selvtillit?

- Tvert imot. Vi har veldig dårlig selvtillit begge to. Det er sant, altså. Vi synes ikke at vi får det noe særlig bra til dette med å leve. Grunnideen med dette programmet var at vi skulle få orden på livet, forklarer Janne.

- Nå er hele Karl Johan er overvåka, og da oppfører folk seg bedre. Vi tenkte at vi også kommer til å oppføre oss bedre hvis vi blir videoovervåka, sier Kristin.

- Så det er en form for selvterapi?

- Ja, vi håper å få tilbakemeldinger fra folk, sier Janne.

- Fra Japan til Vladivostok, sier Kristin.

- Tips og råd om hvordan vi kan leve bedre, sier Janne.

- Hvor private kommer dere til å være?

- Så private vi orker. Helt private, i alle fall på egne vegne. Det er begrensa hvor uprivate vi får sjansen til å være med kamera i alle rom, unntatt soverommet, forklarer Janne. Det er nok ikke så mye som kommer til å skje. Men vi skal jo annonsere det lille som er å fortelle, forklarer Kristin.

- Det kommer til å bli informasjon på nettet om de faste rutinene, når vi pusser tenner, for eksempel.

- Og om at vi skal ha fest fredag, sånn at folk veit hva som skal skje, sier Janne.

- Kommer det noen på festene deres nå da, når de vet at de blir filmet?

- Nei, vennene våre har sagt at de ikke vil komme. Så vi må få nye venner.

JANNE ER VANT til å dele private ting med et stort publikum. I slutten av januar var hun konferansier på Rockefeller. Helt naken. Kanskje ikke så sjokkerende, men litt spesielt, likevel, når man tenker på det.

- Når man har dårlig selvtillit, blir man veldig bevisst på at mange andre også har det. Jeg får lyst til å hjelpe dem. Jeg føler vel at hvis de andre jentene i salen så min kropp, ville de kanskje gå hjem og føle seg litt bedre.

- Dårlig selvtillit og det å være ekshibisjonistisk er egentlig ingen motsetning. Nei uff, sier Kristin.

- Jeg synes ikke det var dumt sagt, sier Janne. En annen gang var Janne Rønningen på en fest. Fredrik Skavlan var der også, og Janne ville hilse på ham. Hun var litt usikker på om hun skulle tørre. Til slutt tok hun mot til seg. Hun gikk bort, stakk hodet under genseren hans, og med fjeset mot Skavlans bare bryst, ropte hun: «Hei! Jeg er kosejenta fra hælvete.»

- Ligger det mye sant i den merkelappen?

- Jeg er veldig kosete.

I UTLANDET HAR programmer som «Storebror ser deg» fått mye oppmerksomhet. I Norge også, forresten. Særlig når deltakerne har gjort dristige saker som å ha sex i dusjen.

- Vi hadde ikke tenkt på det, men vi kan godt ha sex i dusjen, hvis det er det som skal til. Men dét er litt ekstraordinært. Jeg tror at de som har sex i dusjen på tv gjør det som et spill for å få oppmerksomhet, sier Janne.

- Vi skal bare gjøre helt vanlige ting. Og det er jo ikke så gøy å ha sex i dusjen.

- Vannet blir kaldt, også er det alltid bare én som får vann, sier Kristin, før hun angrer seg litt.

- Vi bare tøffer oss, altså. Vi skal alltid tøffe oss med sånne sexting, selv om vi er utrolig sjenert på det.

- Kristin rødmer når man sier pornoblad, forklarer Janne. Det gjør hun faktisk. Likevel skal hun snakke en del om sex i programmet. Kristin Skogheim skal være utegående reporter, og stille folk intime spørsmål.

- Jeg går og spør par hvor ofte de ligger sammen, og sånn. De fleste svarer greit på det. De føler kanskje en viss forpliktelse når man står der med mikrofon. «Hahha Guri. Ja, en tre ganger i uka, kanskje», svarer de. Dette høres jo veldig sexfiksert ut, men det er egentlig ikke det. Det er mer for å finne ut hvor privat man kan spørre.

- Er det andre ting folk synes er veldig private?

- Penger, sier Janne.

- Angst, sier Kristin. Angst, det er skikkelig flaut, tenker jeg. Gå til psykolog og spise piller.

- Hæhæhæh, sier Janne. Kristin går mye til psykolog, nemlig. Og spiser mye piller.

- Det som er virkelighet for oss, er at man snakker om angst, og tuller med det etterpå. Det trenger ikke bli så gravalvorlig. Hva har dere angst for? Janne: Jeg har postangst. Jeg er redd for å åpne regninger. Og redd for at folk ikke skal like med, eller at folk er sinte på meg. Redd for å si for mye i sosiale sammenhenger.

Kristin: - Det er vanskelig å forklare. Det er det som er angst. Ting man ikke vet hva er. Angst er det udefinerbare. Huff, vi høres ut som noen vrak.

JANNE RØNNINGEN og Kristin Skogheim kommer fra små steder. Stavern og Seljord. De er fra kjernefamilier med kristen moral og etikk, forteller de. Til tross for bygdedyr og småbysyndromer har de altså karret seg til et tv-program. Men hva sier familien til privat-TV?

- De vet det ikke. Næmmen Janne og Kristin, da. Dere burde si fra til foreldrene deres, sier Janne.

Kristin: - Jeg har sagt at vi skal ha et program , men ikke så mye om hva det handler om. Mamma ble glad da jeg sa det skulle gå på TV Norge, for det har de ikke. Da slapp hun å forholde seg til det.

- MEN DERE. Jeg har alltid tenkt at sånn virkelighets-TV må bli utrolig kjedelig etter hvert, jeg. - Ja, det tror vi også, sier Janne. - Mmm, sier Kristin. Jeg tror det blir kjempekjedelig. Begge to ler ganske mye, men så blir Janne alvorlig: - Men jeg tror det kommer til å bli kjedelig, altså.

INTIMT: Janne Rønningen (eks «XL» og «Smørøyet» og Kristin Skogheim (eks «Offshore» og «TVTV») håper folk skrur forventningene opp veldig før de setter seg ned og ser på programmet de skal lage.