Et hjem for Valgerd ...

Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland besøkte i går intrigenes høyborg i fedrelandet - «Hotel Cæsar». Det ble en munter time langt unna nominasjonssåpa KrF har underholdt landet med.

«Et hjem for oss, et hjem for deg» er som kjent seriens slagord. Vittige tunger bemerket i går at kulturministeren «kom til sine egne» - etter KrFs rolle som hoffleverandør av intriger og maktkamp til det norske folk de siste månedene. Selv takket Svarstad Haugland høflig nei til en gjesterolle i serien som i går feiret episode nummer 1000. En soleklar nordisk rekord for en såpeserie.

- Uansett hva vi gjør overgår virkeligheten fantasien, fortalte serieskaper Christian Wikander. Der var kulturministeren helt enig ...

Og Wikander ser slett ikke bort fra at det vil dukke opp elementer fra KrFs nominasjonssirkus i serien.

- Veldig mye av inspirasjonen kommer jo fra media. Der ftres vi med nye ideer hver eneste dag. Alt er jo ikke bare fantasi, slår han fast.

Ikke streng

- Jeg følger ikke så veldig nøye med, men det gjør til gjengjeld datteren min, fortalte en smilende kulturminister. Veien til førsteplassen på stortingsvalglista i Akershus synes endelig å ligge åpen, og Svarstad Haugland virket både muntrere og mer avslappet enn hun til tider har framstått mens maktkampen har rast i partiet.

Datteren Mari (18), som var 12 år ved seriestart i oktober 1998, er en stor fan av «Hotel Cæsar». Derfor fikk hun også bli med mor på jobb i går.

- Jeg er nok ikke så streng som dere tror, lo Valgerd da hun fortalte at hun ikke tilhører dem som er redd for å la de unge se på «Cæsar».

Drittsekker

- Serien viser jo både drittsekker og gode mennesker, og den kan derfor også være et godt grunnlag for diskusjon både i hjemmet og i skolen. Vi kjenner oss jo igjen i noe av det som skjer, og ser at manusforfatterne finner inspirasjon i det som hender i det norske samfunnet, sa Svarstad Haugland.

Men om det fantes paralleller mellom «Hotel Cæsar» og KrF-bråket ville hun ikke svare på.

- Jeg har sagt jeg skal holde munn om dette. Det gjør jeg fortsatt, humret Svarstad Haugland på Dagbladets spørsmål.

- Du kommer jo selv med bok om litt, blir den like spennende som «Hotel Cæsar»?

- He, he! Jeg har nok ikke like mye å varte opp med som disse, men jeg håper og tror den blir god.

Som Dagbladet kunne fortelle i går er utgivelsen av boka utsatt - i påvente av nominasjonsprosessen i Akershus.

Møtte «statssekretær»

I lokalene til produksjonsselskapet Metronome Spartacus traff Svarstad Haugland en annen «politiker» på jobb, nemlig «statssekretær» i Nærings- og handelsdepartementet Juni Lunde (Anette Hoff). Episodene som ble spilt inn i går skal først sendes om et år. Det er som kjent lang tid i politikken, så hvem av de to som er statsråd da vet henholdsvis bare velgerne og serieskaperne ...

LOBBY-MØTE: Smilet satt løst da (f.v.) Astrid Anker-Hansen (Sossen Krohg), møtte kulturminister Valgerd Svarstad Haugland, Mari Svarstad Haugland og serieskaper Christian Wikander i lobbyen på «Hotel Cæsar» i går.