TRYGG IDRETT: Idrettsledere har et stort ansvar for hvilke verdier vi viser for barn og unge. Idretten skal skape trygge oppvekstsvilkår for barn og unge, skriver kronikkforfatteren. Foto: NTB scanpix
TRYGG IDRETT: Idrettsledere har et stort ansvar for hvilke verdier vi viser for barn og unge. Idretten skal skape trygge oppvekstsvilkår for barn og unge, skriver kronikkforfatteren. Foto: NTB scanpixVis mer

Et idrettsløft for alle

Jeg vil heller se mer idrettsglede hos store og små i Norge, enn å se en voksende bankkonto hos rike utenlandske gambling-investorer.

Meninger

Norges Idrettsforbund (NIF) arbeider året rundt for at små og store idrettshelter skal ha gode idrettsanlegg, dyktige trenere, flotte rollemodeller og forutsigbare rammevilkår. I Dagbladet 3. juli hevder Gunn Heidi Henriksen at vår støtte til en sosialt ansvarlig spillpolitikk handler om egen berikelse. Det er feil.

Jeg er enig med Henriksen i behovet for økt satsing på vedlikehold av lysløyper, idrettshaller og behovet for å bygge nye anlegg. Dette handler om å gi barn og unge muligheter til å drive idrett og styrke vennskap gjennom trening.

Politikerne skal ha ros for å endre tippenøkkelen og øke momskompensasjonsordningene for å styrke idretten og frivilligheten. NIF jobber likevel kontinuerlig opp mot de politiske myndighetene for å få økt tempo, større forutsigbarhet og styrke utviklingen av idretten over hele landet.

Det er kjent for Henriksen lovnadene både politikere og motstandere av Oslo 2022 kom med da arbeidet med OL 2022 ble stoppet. NIF tok motstanderne og politikerne på ordet, og har fattet et vedtak om å styrke den statlige finansieringen til idrettsanleggs utvikling landet rundt med 1 milliard årlig fram til 2022. Vi antar at Henriksen er på lag her.

Idrettsledere har et stort ansvar for hvilke verdier vi viser for barn og unge. Idretten skal skape trygge oppvekstvilkår for barn og unge. Det er derfor viktig for Norges største barne- og ungdomsorganisasjon hvor inntektene våre kommer fra. Vi ønsker en ansvarlig nasjonal enerettsmodell for spill, som er under tett statlig oppfølging og kontroll, og som bidrar til å minimalisere kampfiksingsproblematikk i Norge.

Over 20.000 nordmenn er spillavhengige. Ytterligere 80.000 er i faresonen. En ansvarlig spillpolitikk medfører at vi tar disse menneskene, familiene og skjebnene på alvor. Det er mange verdimessige grunner for at Norsk Tipping fortsatt må inneha en enerettsmodell i Norge. Den viktigste er at vi har en spillpolitikk som er ansvarlig, oversiktlig og kontrollert. Dette er vi sikret gjennom Norsk Tipping. Da har vi kontroll på spilltilbudene, og vi kan kontrollere skadevirkningene. Slik Norge også gjør med Vinmonopolordningen relatert til alkoholbruk.

Jeg tror at alle i Norge er enig i at det er viktigere å bruke penger på norsk breddeidrett enn å sende de til milliardæreierne av utenlandske gamblingselskap som bor på Malta. Jeg vil heller se mer idrettsglede hos store og små i Norge, enn å se en voksende bankkonto hos rike utenlandske gambling-investorer. Forundringen er stor over at Gunn H. Henriksen ikke ser dette perspektivet.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.