Et imponerende metalsirkus

Slipknot gav fansen det de ville ha.

(Dagbladet.no): Slipknot-konserter er et potensielt voldsomt angrep på sansene.

Rockefeller delte ut gratis ørepropper i går, et forbilledlig tiltak siden øresus fort blir konsekvensen av Slipknots målrettede kaos av temposkifter, mannevond vokal og arenasvære death-riff.

Videre kan man mene hva man vil om Slipknots metal, men visuelt ble det storartet da to gitarister, en perkusjonist (Shawn «Clown» Crahan stilte ikke), en bassist, en trommis, en på elektronikk, en dj og en autoritær vokalist leverte et akrobatisk, brutalt og spektakulært sirkus.

Og sjelden har vi sett et mer dedikert publikum enn i går. Rockefeller-gulvet er kjent for litt svikt når folket hopper til en hit. Men det er uvanlig at gulvet svaier så miksepulten beveger seg bortover gulvet.

Arbeidsinnsats

Denne arbeidsinnsatsen på og foran scenen er det beste med en metalkonsert. Slipknot har skjønt dette en god stund. Mye av bandets kommersielle suksess skyldes intens turnering, og i går konsentrerte de seg om å tilfredsstille fansen.

Slipknots åpning var banalt bra. Den rolige, men intense «Prelude 3.0» klargjør lokalet for bandets inntreden. Mot slutten av låta overbefolker gutta scenen, og så pisker vokalist Taylor igang showet og publikum med den rytmehissige og autoritære «The Blister Exists».

Nevnte Taylor, til tross for nihilistiske tekster og avskrekkende maske, er en publikumsfrier av rang. «Clown» Crahan kommer ikke fordi han er hjemme og pleier familien, får vi vite.

IMPONERTE: Slipknot imponerte på Roskilde-festivalen i fjor. Foto: TOR ARNE DALSNES
IMPONERTE: Slipknot imponerte på Roskilde-festivalen i fjor. Foto: TOR ARNE DALSNES Vis mer

- Da kan vi jo avlyse, men istedet er vi her og pleier denne familien, slo Taylor fast.

Og det passet tydelig familien fint at Slipknot leverte hits som «Before I Forget», «Vermillion» og den industri-mektige «Pulse Of The Maggots».

Jump da fuck up

Og vi hadde mer i vente. Akkurat da folk begynte å bli slitne dro Slipknot i gang « The Heretic Anthem», perfekt for djevelhorn i lufta og allsang fra publikum. Nu-metal-flørten «Duality» er en av de beste låtene fra sistealbumet «Vol 3. The Subliminal Verses», mens «People=Shit» er perfekt brøl for mer eller mindre sinte fans på konsert.

«Spit It Out» er en gammel favoritt, der Taylor fikk hele Rockefeller ned på huk, ventende på ordren «Jump da fuck up».

Resultatet, et hopp i glede, viser at selv om Slipknot tydelig er opptatt av livets mørke side, så er de først og fremst god underholdning.

<B>NUMMER ÅTTE:</B> Vokalist Corey Taylor er nummer åtte i rekken av Slipknot-medlemmer.
MASKER:</B> Slipknot i de nye maskene de fikk laget til sistealbumet «Vol. 3. The Subliminal Verses».