Et imponerende stykke musikkhåndverk

Proviant Audios andre album er mat for stereofile.

MANGE JERN I ILDEN: Mathias Stubø (foran i midten) er låtskriver, produsent og multiinstrumentalist i Proviant Audio. Foto: Oslo Records.
MANGE JERN I ILDEN: Mathias Stubø (foran i midten) er låtskriver, produsent og multiinstrumentalist i Proviant Audio. Foto: Oslo Records.Vis mer

ALBUM: Det er ingen tvil om at 21 år gamle Mathias Stubø er en fyr med musikkbiblioteket i orden.

De tekniske og musikalske evnene til å oversette dette biblioteket til egen musikk er det heller virkelig ikke noe å si på, nå som Stubø og orkesteret hans har ristet av seg det som på 2010-debuten var av «flinkis på jazzlinja»-takter.

«Drift Days & Disco Nights»

Proviant Audio

5 1 6
Plateselskap:

Oslo Records / Musikkoperatørene

Se alle anmeldelser

Med «Drift Days & Disco Nights» leverer Stubø og orkesteret hans akkurat det de lover: En plate som med største selvfølge er både florlett halvsøvning og frekt funky.

Med tung gjeld til Daft Punk og deres likesinnede rundt årtusenskiftet operer Stubø i landet mellom funk, disco, house, pop og hiphop-instrumentaler, og med alle sine samples, overganger, småsnutter og finurlige detaljer framstår plata nesten mer som et DJ-sett enn et tradisjonelt album.

Et imponerende stykke musikkhåndverk

Litt vel fragmentarisk kan det til tider bli, og det er ikke alltid låthelheten sitter hundre prosent. Men i det store og hele er «Drift Days & Disco Nights» et imponerende stykke musikkhåndverk, som lett finner veien inn i øregangene.