DEBATT

Et islamistisk familieanliggende

Dina Ali ble slått, sparket, kneblet, bundet og bortført. Saudi-Arabia kan nemlig ikke finne seg i kvinner som er skeptiske til tvangsekteskap

ARRESTERT: Alaa Anazi skal ha blitt arrestert for å spørre etter Dina Ali på flyplassen. Det er nå ukjent hvor hun befinner seg. 
ARRESTERT: Alaa Anazi skal ha blitt arrestert for å spørre etter Dina Ali på flyplassen. Det er nå ukjent hvor hun befinner seg.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Har du sett Dina Ali?

Trolig ikke. Faktisk så har ingen sett henne siden mandag forrige uke. Hvis vi ser bort fra ulike saudiske myndighetspersoner og muligens deler av hennes egen familie.

Historien til Dina er like trist som den er skammelig.

Dina har nemlig vært svært uheldig på mange måter i livet. Ikke bare er hun født og oppvokst i det islamistiske diktaturet Saudi-Arabia. Hun er også kvinne.To forhold som vanskelig lar seg kombinere med for eksempel å motsette seg tvangsekteskap.

Saudi-Arabia er en knallhard apartheid stat der skillet ikke går mellom svart og hvit, men mellom menn og kvinner. Som en konsekvens av utdaterte, religiøst begrunnede og ekstremt reaksjonære lover, er landets kvinner i praksis låst inne i et islamistisk fengsel.

Dinas historie er historien om en kvinne som forsøkte å rømme fra fengslet hun var født inn i. Rømme fra mørkemenn som mener de kan bestemme over kvinner liv. Rømme fra tvangsekteskap og et samfunn som mener kvinnen er mannens eiendom. Rømme fra et liv som statist i mennenes verden og til et land hvor hun ville hatt et visst håp om å bli behandlet som et tenkende og selvstendig individ.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer