Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

-Et kick å løpe fra snuten

- Norge er verdens verste land å være hipphopper i, fastslår Oslo-rapperne Warlocks. De har hatt politiet i hæla flere ganger enn resten av Artist-Norge til sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haakon Lund (Hawk) og brødrene Kevin (Karma) og André (Tech-Rock) Eriksen dyrker hipphoppkulturen til fulle. Det innebærer rapping, breakdance og graffiti. Det er denne siste aktiviteten som til stadighet bringer medlemmene i Norges mest populære rappgruppe i trøbbel med politiet.

- Ikke noe er som å løpe fra snuten etter at man har vært ute med sprayboksene. Det er et sinnssykt kick. Men det finnes heller ikke verre nedtur enn å bli tatt, kommenterer Karma.
Medlemmene har vært blant Oslos mest aktive - og jagede - taggere de siste ti årene.

Ubarmhjertige

«Mic Knights» er Warlocks' tredje album, og det gjør medlemmene til hipphoppveteraner her hjemme i en alder av 23 år. Fjorårets «Top Notch»-skive solgte i 8000, mens de 3000 eksemplarene som ble lagt ut av singelhiten «Flashbacks» forsvant på to uker. Det siste året har også gitt Warlocks høyprofilerte opptredner på prestisjeshow som hit.Awards og Spellemannprisen. Mange vil nok likevel forbinde dem med den norske rappkrigen der de har deltatt med liv og lyst.

- Vi begynte aldri den krigen der, men folk bør ikke kødde med oss. Vi er ikke barmhjertige når det først gjelder, sier gutta, som etter avisoppslag om provokasjoner og sabotasjevirksomhet mot konkurrerende rappgrupper innrømmer at det ikke alltid har vært like morsomt å møte bestemor.

Fattige

Rapp er uansett i vinden som aldri før. I USA er sjangeren nærmest eneveldende. Kritikere påpeker imidlertid at rappen er i full stagnasjon, og at nye superstjerner som Master P, Jay-Z, KRS-One og Big Punisher ikke klarer å tilføre sjangeren noe som helst. Warlocks er ikke uenige, men forsvarer samtidig sine rappbrødre.

- Gutta er rett og slett lei av å være fattige.
- Vi må stå inne for det vi driver med. Etter «Flashbacks»-hiten var det sikkert mange som mente at vi solgte oss, men de kan bare holde kjeft. Vi er best på rapp, breaking og graffiti i Norge uansett, fastslår de med et flir.

Tar med balltre

Politiet og Oslo Sporveier har brukt store ressurser på å stoppe byens taggere de siste årene. Det har Karma, Tech-Rock og Hawk fått merke på kroppen.

- Det finnes ikke noe vanskeligere land å drive med graffiti enn Norge. Politiet og Sporveienes folk ligger på lur overalt. Purken er dessuten spesielt ute etter oss fordi vi spiller i band og har fått kjente tryner, kommenterer Warlocks. Da de skulle ta coverbildene til sitt forrige album, ble de kastet på glattcella etter å ha posert i et område med mye graffiti.

Den seinere tida har balltre blitt standardutstyr når hipphopperne er ute på sine graffititokt. Dette har fått politiet til å konkludere med at tagging og vold går hånd i hånd.
- Politiet tar feil. Men vi tar med oss balltre fordi vi ikke er klare for å bli banket opp av Sporveienes private vektere. Vi må sette oss i respekt

<B>STOVNERS STOLTHET:</B> Warlocks er Norges mest populære rappband, samtidig som de er på kant med politi, rappere fra konkurrerende selskap og rockere generelt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!