-Et kick å løpe fra snuten

- Norge er verdens verste land å være hipphopper i, fastslår Oslo-rapperne Warlocks. De har hatt politiet i hæla flere ganger enn resten av Artist-Norge til sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Haakon Lund (Hawk) og brødrene Kevin (Karma) og André (Tech-Rock) Eriksen dyrker hipphoppkulturen til fulle. Det innebærer rapping, breakdance og graffiti. Det er denne siste aktiviteten som til stadighet bringer medlemmene i Norges mest populære rappgruppe i trøbbel med politiet.

- Ikke noe er som å løpe fra snuten etter at man har vært ute med sprayboksene. Det er et sinnssykt kick. Men det finnes heller ikke verre nedtur enn å bli tatt, kommenterer Karma. Medlemmene har vært blant Oslos mest aktive - og jagede - taggere de siste ti årene.

Ubarmhjertige

«Mic Knights» er Warlocks' tredje album, og det gjør medlemmene til hipphoppveteraner her hjemme i en alder av 23 år. Fjorårets «Top Notch»-skive solgte i 8000, mens de 3000 eksemplarene som ble lagt ut av singelhiten «Flashbacks» forsvant på to uker. Det siste året har også gitt Warlocks høyprofilerte opptredner på prestisjeshow som hit.Awards og Spellemannprisen. Mange vil nok likevel forbinde dem med den norske rappkrigen der de har deltatt med liv og lyst.

- Vi begynte aldri den krigen der, men folk bør ikke kødde med oss. Vi er ikke barmhjertige når det først gjelder, sier gutta, som etter avisoppslag om provokasjoner og sabotasjevirksomhet mot konkurrerende rappgrupper innrømmer at det ikke alltid har vært like morsomt å møte bestemor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer