DEBATT

Et kirkevalg om menneskers liv

Jeg tror forandring kommer, men vi trenger alle som kan og vil stemme for det.

TRIST: Jan Åge Fjørtoft vil ikke delta i årets kirkevalg, selv om hans stemme også kunne bidra nettopp til at likekjønnede får gifte seg i kirken, skriver prost Trond Bakkevig og oppfordrer folk til å delta i kirkevalget.  Foto: Sveinung U. Ystad
TRIST: Jan Åge Fjørtoft vil ikke delta i årets kirkevalg, selv om hans stemme også kunne bidra nettopp til at likekjønnede får gifte seg i kirken, skriver prost Trond Bakkevig og oppfordrer folk til å delta i kirkevalget. Foto: Sveinung U. Ystad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg gleder meg aldri til den dagen valgkortene til Kirkevalget blir sendt ut. Jeg frykter at feilene fra Den norske kirke medlemsregister ikke er rettet opp, jeg er redd det er gjort nye feil, og jeg vet at telefonene og besøkene til medlemskontorene kommer. Vi kan ikke gjøre annet enn å beklage og prøve å sikre at det nå blir korrekt.

I år kom den kirkelig uenighet om vigsel av likekjønnede par på toppen av dette. Utmeldingene har kommet i stri strøm, godt hjulpet av en biskop som erklærte at han ikke vil vie slike par. Jan Åge Fjørtoft melder at han ikke vil være medlem av en organisasjon som behandler homofile ulikt heterofile.

På den annen side har Norsk luthersk misjonssamband opprettet eget kirkesamfunn nettopp for dem som på grunn av denne saken ikke kan være medlem av Den norske kirke. De mener kirken er på ville veier når flertallet av biskopene vil vie likekjønnede par og Kirkemøtet er delt på midten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.