Du leser nå Dagbladet Pluss

Et kjærkomment verk for pop-interesserte

Audun Moldes andre store bok om pophistorien verken overrasker eller skuffer.

POPENS HISTORIE: I Audun Moldes bok om pop oppsummeres musikkhistorien, fra det hele startet «for lenge siden» og fram til i dag. Her jubler Astrid S med prisen for Årets spellemann 2018. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN
POPENS HISTORIE: I Audun Moldes bok om pop oppsummeres musikkhistorien, fra det hele startet «for lenge siden» og fram til i dag. Her jubler Astrid S med prisen for Årets spellemann 2018. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSENVis mer

Popen går sin vante gang, den har i grunnen gjort det en god stund, og det er det Audun Molde skriver om i sin nye bok, «POP. En historie». Det er en type oversiktsverk som ikke er blitt utgitt i Norge siden nettopp Molde sammen med Yngve Blokhus ga ut rikholdige «WOW! Populærmusikkens historie» i 1996, en pensumbok som var såpass gjennomført at den nådde utover studentmassene og inn i mange bokhyller.

Mellom utgivelsen og der vi er nå finnes det et så stort juv av bransjeveltende begivenheter at det er naturlig at en ny bok skrives, snarere enn at nye etterord føyes til den gamle.

For lenge siden

Trenden i den populærmusikkvitenskapelige litteraturen de siste ti femten åra kan på mange måter sammenfattes med å løfte blikket fra (grovt sett) sekstitallet og se hva som kom både før og etter. Det har dreid seg om oppgjør med et såkalt rockistisk syn på popmusikkhistorien, men også om å ikke lenger godta at pophistorien startet med den generasjonen som kanskje har snakket høyest om den: Selv om det kanskje var på 60-tallet folk flest fikk råd til å kjøpe singler og LP-plater, betyr det ikke at det var da det hele startet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.