POPENS HISTORIE: I Audun Moldes bok om pop oppsummeres musikkhistorien, fra det hele startet «for lenge siden» og fram til i dag. Her jubler Astrid S med prisen for Årets spellemann 2018. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN
POPENS HISTORIE: I Audun Moldes bok om pop oppsummeres musikkhistorien, fra det hele startet «for lenge siden» og fram til i dag. Her jubler Astrid S med prisen for Årets spellemann 2018. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSENVis mer

Et kjærkomment verk for pop-interesserte

Audun Moldes andre store bok om pophistorien verken overrasker eller skuffer.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Popen går sin vante gang, den har i grunnen gjort det en god stund, og det er det Audun Molde skriver om i sin nye bok, «POP. En historie». Det er en type oversiktsverk som ikke er blitt utgitt i Norge siden nettopp Molde sammen med Yngve Blokhus ga ut rikholdige «WOW! Populærmusikkens historie» i 1996, en pensumbok som var såpass gjennomført at den nådde utover studentmassene og inn i mange bokhyller.

Mellom utgivelsen og der vi er nå finnes det et så stort juv av bransjeveltende begivenheter at det er naturlig at en ny bok skrives, snarere enn at nye etterord føyes til den gamle.

For lenge siden

Trenden i den populærmusikkvitenskapelige litteraturen de siste ti femten åra kan på mange måter sammenfattes med å løfte blikket fra (grovt sett) sekstitallet og se hva som kom både før og etter. Det har dreid seg om oppgjør med et såkalt rockistisk syn på popmusikkhistorien, men også om å ikke lenger godta at pophistorien startet med den generasjonen som kanskje har snakket høyest om den: Selv om det kanskje var på 60-tallet folk flest fikk råd til å kjøpe singler og LP-plater, betyr det ikke at det var da det hele startet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn