Et kjent ansikt til opplevelsene våre

Det oppsiktsvekkende med Lars Monsens flåttsykdom er ikke det han forteller, men at opplevelsene til tusenvis av nordmenn endelig får et kjent ansikt.

FLÅTTSYK: Lars Monsen fortalte om sykdom etter flåttbitt på «Lindmo» lørdag 3. november. Foto: Christian Roth Christensen
FLÅTTSYK: Lars Monsen fortalte om sykdom etter flåttbitt på «Lindmo» lørdag 3. november. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lars Monsen har stått fram og fortalt om sin alvorlige infeksjonssykdom og kampen for å få behandling. Monsen selv mener han kunne havnet i rullestol dersom han ikke hadde trosset helsevesenets råd og oppsøkt en privat aktør - der han fikk en langt mer omfattende antibiotikabehandling. For mange av oss ligger ikke nyheten i Monsens opplevelser, men i det at disse pasienterfaringene nå får et kjent ansikt.

Vi skriver på vegne av 40 mødre til norske barn, ungdommer og unge voksne som har fått, eller er under utredning for, en diagnose som er knyttet til flåttbitt eller andre vektorbårne infeksjoner. De er svært syke, ofte pleietrengende, og selv de friskeste har betydelig redusert livskvalitet og begrensede muligheter til å gå på skole eller delta i aktiviteter med jevnaldrende. I mange familier er flere syke. Vår erfaring er at hvis man først har fått en slik infeksjon og man ikke kommer til behandling tidlig nok, er den vanskelig å bli kvitt uten langvarig behandling. Seinskadene er mange og svært alvorlige. Flere av barna og ungdommene våre har knapt kunnet gå, og andre har blitt avhengig av rullestol.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer