Du leser nå Dagbladet Pluss

Et klassisk russisk eventyr

Dette er en norsk solskinnshistorie fra Russland. Den handler om en mann som ønsker å erobre verden – gjennom Russland. Og som akkurat nå ser ut til å lykkes med det.

MANGE HJELPERE: Ola Asdahl Rokkones har flere hjelpere; en av de mest sentrale er dirigent Fabio Mastrangelo (t.h.) som har holdt sin hånd over innspillingen av «Norwegian Saxophone» med St. Petersburg Northern Symphonia. Foto: Anasatsya Erofeema
MANGE HJELPERE: Ola Asdahl Rokkones har flere hjelpere; en av de mest sentrale er dirigent Fabio Mastrangelo (t.h.) som har holdt sin hånd over innspillingen av «Norwegian Saxophone» med St. Petersburg Northern Symphonia. Foto: Anasatsya ErofeemaVis mer

Dagbladet (St. Petersburg):

Ola Asdahl Rokkones kan mistenkes for å være en beskjeden mann, men hans musikalske ambisjoner er grenseoverskridende. Som klassisk saksofonist bosatt i Tromsø har han satt seg store mål; han vil skape seg en internasjonal karriere i en av de smaleste nisjer som finnes i den klassiske musikken.

Saksofonen er langt fra stueren i de klassiske salonger, besudlet som den er med jazz og populærkulturelle relasjoner, og dessuten har det til nå bare vært saksofon-nerder forunt å finne frem til de orkesterverkene som er skrevet for denne rebelske tilveksten i instrumentfloraen.

Sjarmør

Men Rokkones er i ferd med å lykkes med å bringe frem ny musikk og skape seg et navn! Man kan godt sette et utropstegn etter den setningen, for det er oppsiktsvekkende når han nå har utviklet et harmonisk kjærlighetsforhold til selveste Mariinsky-teatret i St. Petersburg.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.