Et klassisk russisk eventyr

Dette er en norsk solskinnshistorie fra Russland. Den handler om en mann som ønsker å erobre verden – gjennom Russland. Og som akkurat nå ser ut til å lykkes med det.

MANGE HJELPERE: Ola Asdahl Rokkones har flere hjelpere; en av de mest sentrale er dirigent Fabio Mastrangelo (t.h.) som har holdt sin hånd over innspillingen av «Norwegian Saxophone» med St. Petersburg Northern Symphonia. Foto: Anasatsya Erofeema
MANGE HJELPERE: Ola Asdahl Rokkones har flere hjelpere; en av de mest sentrale er dirigent Fabio Mastrangelo (t.h.) som har holdt sin hånd over innspillingen av «Norwegian Saxophone» med St. Petersburg Northern Symphonia. Foto: Anasatsya Erofeema Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladet (St. Petersburg):

Ola Asdahl Rokkones kan mistenkes for å være en beskjeden mann, men hans musikalske ambisjoner er grenseoverskridende. Som klassisk saksofonist bosatt i Tromsø har han satt seg store mål; han vil skape seg en internasjonal karriere i en av de smaleste nisjer som finnes i den klassiske musikken.

Saksofonen er langt fra stueren i de klassiske salonger, besudlet som den er med jazz og populærkulturelle relasjoner, og dessuten har det til nå bare vært saksofon-nerder forunt å finne frem til de orkesterverkene som er skrevet for denne rebelske tilveksten i instrumentfloraen.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer