Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Et kongerike for et slott

PC-spillet Stronghold er et av de beste strategispillene på markedet. Les anmeldelsen!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den gamle kongen er tatt til fange i et land langt unna, og hjemlandet er i midten av en borgerkrig. Din far ble drept av ukjente gjerningsmenn. Du og dine styrker er slått tilbake til provinsen.

Du er det siste håpet. Klarer du å ta landet tilbake?

Stronghold er en solid slotts-simulator, som er gitt ut av Firefly, Godgames og T2. Du kan velge om du vil utføre en militære operasjon eller om du heller vil at spillet skal dreie seg om økonomi. Du kan også velge enkeltoppdrag.

Spillet er morsomt, realistisk og engasjerende.

Selv om Stronghold ikke har 3D-grafikk, så ser det bra ut. Lyden er veldig bra. Men undersåttene dine er til tider lite realistiske. Ett eksempel er at de jobber støtt og stadig mens de er under angrep og blir slaktet.

Jeg synes at det er for lite variasjon når det gjelder soldattyper, men det er bare en liten bagatell. Spillet kommer med en bra map-editor hvor du kan lage kompliserte oppdrag. Det er også god multiplayer-mulighet.

Spillet minner om en blanding mellom C&C og Age of Empires, men er mer oversiktlig.

Stronghold er et av de bedre strategispillene på markedet nå. Det er nytt og morsomt, og jeg håper vi ser mer til Firefly Studios.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!