<strong>SAMMENSLÅTT:</strong> Ibsens «Vildanden» og «En folkefiende» er slått sammen, og enda har Thorleifur Örn Arnarsson &amp; kompani fylt på med mer. Her er Mads Ousdal som kombinasjonen av Gregers Werle og Tomas Stockmann, samt villand-symbol og kanskje dødsengel. Foto: Øyvind Eide, Nationaltheatret
SAMMENSLÅTT: Ibsens «Vildanden» og «En folkefiende» er slått sammen, og enda har Thorleifur Örn Arnarsson & kompani fylt på med mer. Her er Mads Ousdal som kombinasjonen av Gregers Werle og Tomas Stockmann, samt villand-symbol og kanskje dødsengel. Foto: Øyvind Eide, Nationaltheatret Vis mer

Anmeldelse Nationaltheatret, «Vildanden + En folkefiende»:

Et konglomerat av sannheter, der ikke alle er sanne

Fullstappet fiksjonsfusjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TEATER: Hvor mye innhold og hvor mange virkemidler kan en teateroppsetning bære? Den enkleste oppsummering en vel kan gjøre av «Vildanden + En folkefiende» er at den forsøker å finne dette ut. Det er sant, men også reduksjonistisk.

Teateroppsetningen har mange andre formål og mange andre virkninger enn dette.

Fiksjoner

Personer og handlingsforløp fra «Vildanden» og «En folkefiende» er altså slått sammen i en felles historie. Begge fortellingene er blitt modernisert, med referanser til samfunnsforhold, slang, spinn og svada fra vår tid. Regissør Thorleifur Örn Arnarsson, som også har stått for bearbeidelsen i samarbeid med Mikael Torfason, har lagt inn metagrep og metaforer i overflod.

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer