Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Et korrumpert nettverk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MILJØVERN: Etter at Norges Miljøvernforbund (NMF) i forrige uke aksjonerte mot det største enkeltutslipp av gift i Norge per i dag - den skandaløse og miljøkriminelle dumpingen av giftige sedimenter på Malmøykalven i Oslofjorden - er henholdsvis Frederic Hauge, talsmann for Bellona og oppdretternes medierådgiver Haakon B. Schrøder ute og kritiserer NMF. Med i hylekoret er Naturvernforbundet, Natur og ungdom og WWF. Kritikken går på våre metoder. Er dette hylekoret iscenesatt av norske oppdrettere? Miljøvernforbundet mener mange forhold tyder på det.Schrøder er kjent som løpergutt og PR-rådgiver for diverse kapitalsærinteresser, så som den norske oppdrettsnæring. Hauge har i årevis hentet penger fra en næring NMF sammen med en rekke forskere og andre organisasjoner har kritisert, pga miljøforhold; oppdrettsnæringen.

JULEN 2005 blir det kjent at russerne boikotter oppdrettslaks fra Norge. Umiddelbart etter at NMF ved leder uttaler seg med stor skepsis til NRK om oppdrettslaksen og giftinnholdet i den, er WWF på banen ved leder Rasmus Hansson. På oppfordring fra oppdretterne? Sistnevnte uttaler at fisken er trygg og vi kan bare spise mye. Hvorfor sier han dette? For det første; WWF er en miljøorganisasjon. Når ble WWF et talerør for særinteresser? Kanskje da de innledet et betalt samarbeid med oppdretterne. WWF har aldri jobbet med oppdrett og gift. WWF har kun sett på det etiske innen næringen. Så sier Hansson til NRK at han har inntrykk av at næringen har kontroll, mao han vet ikke.

MILJØVERNFORBUNDET som fri og uavhengig miljøorganisasjon må regne med at fiender vil bruke ulike skitne triks mot oss. Fiendene er de innen næringsliv som føler seg angrepet av organisasjonen for våre påpekninger. Naturvernforbundet og Natur og Ungdom mottar penger fra Oslo Havn som står for giftdumpingen i Oslofjorden, blant annet i form av annonseinntekter. For å gjøre hva? Holde kjeft? Mottar Bellona penger fra Oslo Havn?Det var ikke overraskende at aksjonen Norges Miljøvernforbund utførte forrige uke, som er den femte i rekken, skulle få oppmerksomhet, da aksjonistene på vei inn mot målet brukte finlandshette for å unngå avsløring før aksjonen var igang. NMF ønsker å kjøre giftdumpingen i retten. Bøteleggingen av de arresterte fra Miljøvernforbundet gir oss muligheten til nettopp det. Det gir oss en glimrende anledning til å stille Oslo Havn samt Secora og Skanska, utførende aktører, på tiltalebenken.