«Jul i Blodfjell»

Et kremlag av norske tv-fjes ble med til et nedlagt psykiatrisk sykehus for å lage julekalender

«Jul i Blodfjell» får premiere 1. desember neste år.

STJERNELAG: Kjente skuespillere som Fridtjov Såheim, Ine Jansen, Trond Fausa Aurvåg, Atle Antonsen, Lene Kongsvik Johansen, Jon Øigarden, Jakob Schøyen Andersen og Kevin Vågenes er med i «Jul i Blodfjell». Julekalenderen sendes neste år på TVNorge. Foto: TVNorge
STJERNELAG: Kjente skuespillere som Fridtjov Såheim, Ine Jansen, Trond Fausa Aurvåg, Atle Antonsen, Lene Kongsvik Johansen, Jon Øigarden, Jakob Schøyen Andersen og Kevin Vågenes er med i «Jul i Blodfjell». Julekalenderen sendes neste år på TVNorge. Foto: TVNorge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Første gang TVNorge hintet om julekalenderen «Jul i Blodfjell» var under årets høstlansering i juni. Siden har det vært stille, men i dag lettet kanalen på sløret.

- Jul i Blodfjell er noe så sjeldent som en humoristisk krimserie, der julestemning, latterkuler og drapsgåter blandes sammen til en helt ny vri på den tradisjonelle julekalenderen, forteller programdirektør i TVNorge, Eivind Landsverk, i en pressemelding.

I rollene finner man kjente skuespillere som Fridtjov Såheim, Ine Jansen, Trond Fausa Aurvåg, Atle Antonsen, Lene Kongsvik Johansen, Jon Øigarden, Jakob Schøyen Andersen og Kevin Vågenes.

Ifølge TVNorge blir det humor av mørkeste sort, og tar man utgangspunkt i handling og pressefoto har serien klare referanser til skrekklassikeren «Ondskapens hotell» av mesterregissør Stanley Kubrick.

I julekalenderen drar den «dysfunksjonelle Soot-slekten» til høyfjellshotellet Blodfjell for å feire jul.

- De møter alle opp med en forhåpning om å karre til seg arven etter søkkrike onkel Conrad, men det hele utvikler seg til et ellevilt og bloddryppende drama hvor én etter én tas av dage av en ukjent morder. Bak hver luke i kalenderen serveres et nytt drap, skriver TVNorge.

Serien er spilt inn på det nedlagte psykiatriske sykehuset Dikemark i Asker og har premiere 1. desember 2017.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer