Du leser nå Dagbladet Pluss

Et lakonisk skuldertrekk

Matias Faldbakkens utstilling er ingen svindel, selv om enkelte kanskje vil oppleve den som det.

MYE JOBB FOR LITE: «Untitled (The Wheel)» består av en Rover 75 (2000-modell) som har fått påmontert stillas for en kameraplattform. Oppsettet er hentet fra filmindustrien, og Faldbakken ser det interessante i hvordan et omstendelig og spektakulært apparat som dette til slutt bare resulterer i noen sekunders filmbilder av et rullende bilhjul. Alle foto: Arve Rød
MYE JOBB FOR LITE: «Untitled (The Wheel)» består av en Rover 75 (2000-modell) som har fått påmontert stillas for en kameraplattform. Oppsettet er hentet fra filmindustrien, og Faldbakken ser det interessante i hvordan et omstendelig og spektakulært apparat som dette til slutt bare resulterer i noen sekunders filmbilder av et rullende bilhjul. Alle foto: Arve RødVis mer

Litt svindel og litt hærverk. Det var Matias Faldbakkens noe selvironiske beskrivelse av sin egen kunstneriske arbeidsmetode for noen år tilbake, i et av de sjeldne intervjuene den mediesky kunstneren har gjort (VG, 2009). Kommentaren er både vittig og på et dypere plan også treffsikker, men ganske sikkert også egnet til å forvirre mange, for er ikke 41-årige Faldbakken å regne som en av Norges i særklasse mest betydningsfulle billedkunstnere sett i en internasjonal sammenheng?

På STANDARD (OSLO) kan enhver som er interessert, stikke innom akkurat nå og selv nøste opp mulige sammenhenger. For den som har fulgt Faldbakkens kunst siden gjennombruddsutstillingen - i norsk sammenheng - på Fotogalleriet for elleve år siden («Getaway», 2003), er grepene velkjente. Objekter og billigmaterialer hentet fra industri og transport er plassert utover gulvene. Jerrykanner, plastflasker og ulike gassbeholdere har delvis fungert som støpeformer for sementskulpturer av de samme gjenstandene. Flate pappkasser og striesekker i rammer henger som malerier rundt om, og i rommet med de store vinduene ut mot Waldemar Thranes gate står en 2000-modell Rover og ruver, påmontert et merkelig stillas som holder en liten plattform i lav høyde over gulvet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØV GRATIS

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per uke 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED**

Få med lørdagsavisa

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED**

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED** 1 kr per måned 0,03 kr per dag.

**Tilbudet gjelder abonnement på Dagbladet Pluss og Dagbladet Helgeavis. Abonnementet fornyes automatisk etter tilbudsperioden. Prisen ved fornyelse er inkl. 33% rabatt på begge abonnementene; Dagbladet Pluss (66 kr/mnd) og Helgeavisa (139 kr/mnd) så lenge man har begge abonnementene. Det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • * Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • **Abonnementet fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden (165 kr/mnd, fordelt på Dagbladet Pluss 66 kr/mnd og Helgeavisa 99 kr/mnd)
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.