KOMMENTARER

Mikhail Botsjkarev

Et latterlig kapittel, signert PST

Domstolene ser ut til å fungere. Det skal Norge ha. Men ellers ser kongerikets omgang med «spioner» av alle slag ut til å være et sørgelig kapittel.

- IKKE FRI: Den spionsiktede russeren Mikhail Botsjkarev sier han er glad for kjennelsen, men at han ennå ikke er fri. Video: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

ST. PETERSBURG (Dagbladet): For ikke å si et latterlig kapittel. I norsk historie. Signert e-tjenesten og PST.

Tingretten i Oslo ville torsdag sette fri den spionmistenkte Mikhail Botsjkarev, som ble arrestert etter å ha deltatt på et seminar på Stortinget etter det som ble beskrevet som mistenkelig oppførsel. PST anket avgjørelsen på stedet, så det blir en ny runde i retten mandag. Tingrettens beslutning viser uansett at saken mot Botsjkarev ikke er veldig sterk. Arrestasjonen av Botsjkarev for snart en måned siden lukter ikke fast fisk. Den lukter mer og mer råtten fisk når PST etter snart fire uker ikke har klart å samle mer materiale mot Botsjkarev enn at retten vil løslate ham.

Men det er mer. For omtrent et år siden så presser altså e-tjenesten en i utgangspunktet motvillig Frode Berg til å dra en siste gang til Russland på oppdrag for dem. Det har i hvert fall Frode Berg forklart til sin advokat, en versjon som er bekreftet av ei venninne av Berg i et intervju i Dagbladet. Intervjuet med Trine Hamran handlet om Bergs frykt for å dra til Russland før han ble arrestert i Moskva for snart et år siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer