Et levesett til etterfølgelse

Et vakkert og fargerikt bofellesskap er blitt gjort om til en grusbane nok en gang.

ØKOLOGISK:  Forrige uke ble okkupantene i Brakkebygrenda i Gamlebyen kastet ut av politiet.
ØKOLOGISK: Forrige uke ble okkupantene i Brakkebygrenda i Gamlebyen kastet ut av politiet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Brakkebygrenda i Gamlebyen er et unikt eksempel på hvordan vi bør leve for fremtiden. Alle vet det, fordi det er et tema som blir stadig mer aktuelt: Vi ødelegger planeten vi bor på, vi må ta oss sammen. Det er grunnen til at du har begynt å resirkulere, og at du vurderer å kjøpe deg en el-bil.

Det er derfor et paradoks at argumentene for å rive dette økologiske byprosjektet er at de tar seg til rette, at det er primitivt, at det ser skjemmende ut der dere sitter og nipper til parasolldrinker mens dere nyter utsikten over godstog og noen famlede block watne-hus i åskammen på andre siden.

De har tatt seg til rette på en tomt som ikke skal brukes til noe som helst. Oslo kommune vil ikke ha den, eieren vil ikke ha den - hva så om noen velger å bosette seg der? Det er langt mer bærekraftig enn å la den stå tom i påvente av investorer som har gode nok planer for den.

FØLG DAGBLADET MENINGER PÅ TWITTER OG FACEBOOK

Da de ble kasta ut i 2008, skulle tomta bli til barnehage. Som forventa ble den stående urørt, og etter noen år begynte folk å flytte tilbake. Spiren ble til blomst nok en gang, og har frem til nå vært hjem, verksted, konsertscene, folkekjøkken, hage, møtested og frihavn for veldig mange mennesker. Hele veien med et bevisst mål om å leve så økologisk og skånsomt som mulig. Dette er politikernes tåkeprat satt ut i praksis, og bør rett og slett være til etterfølgelse!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer