DEBATT

Debatt: Sjaman Dureks bok

Et lite host fra Dagbladet var nok

Ytringsfriheten står i fare hvis det bare er flertallets meninger som kan bringes til torgs.

OMDISKUTERT: Sjaman Durek, her under et foredrag i Stavanger 20. mai, må også ha sin ytringsfrihet, skriver innsenderen. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
OMDISKUTERT: Sjaman Durek, her under et foredrag i Stavanger 20. mai, må også ha sin ytringsfrihet, skriver innsenderen. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Hvis noen for et par måneder siden hadde snakket om skjederens, ville de fleste tro at det var en ungdom som ikke behersket uttalen av kjede på samme måte som kino. Men så er det bare en kort passus i sjaman Dureks bok, som likevel ikke blir gitt ut på Norges største forlag, Cappelen Damm.

Dagbladet ser på seg selv som spydspissen når det gjelder ytringsfriheten i Norge. Forlaget snudde da det kom et lite host fra avisen om at sjaman Durek hadde noen få setninger om årsaker til kreft. Til og med Klassekampen, som neppe kan beskyldes for å gå religionens ærend, forsvarer Dureks rett til å uttrykke meninger som noen ikke liker.

Både i Bibelen og Koranen står en masse regler for livsførsel, regler som langt ifra samsvarer med moderne medisins' syn. Jeg tipper det skulle bli et helvetes bråk, hvis noen mente at disse bøkene burde rammes av sensuren og ikke gis ut.

Det er mye jeg ikke liker av uttalelser fra kreftleger og andre som representerer dagens vestlige medisin. Ved Universitet i Tromsø har de forsket på ulike legers syn på alternativ medisin. Og konklusjonene er klare. Yngre kvinnelige allmennleger som har utdanningen sin fra utlandet, er de mest positive, mens eldre mannlige sykehusleger utdannet i Norge er det motsatte. Onkologer er de mest negative.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer