Et lite stykke Norge

Som å la 20 år av livet flimre forbi i reprise.

CD: Dobbeltalbumet «Festen er ikke over ... det er kake igjen» oppsummerer deLillos\' karriere gjennom 20 år på en glitrende måte. Og for et band!

Soundtrack

Min første plate var ikke med The Beatles, men Alf Prøysens «Du skal få en dag i morra». Det tok meg mange år å forstå Prøysens storhet. Han var en utrolig varm, sår og vár poet - en folkelig bauta. Et stort stykke Norge.

Jeg utelukker ikke at Lars Lillo og Co. allerede er Prøysen for oss mellom 30 og 50 år. Det skyldes folkeligheten i tekstuniverset. Og hvem har sagt at folkelig er et skjellsord fullt av kitsch, banal underholdning og grilldresskultur ...?

deLillos har fulgt meg siden jeg sto på terskelen til voksenlivet. Og selv om jeg verken føler meg gammel eller voksen, så må jeg innse at 20 raske år har passert. Derfor er den nye singelen «Ut» et temmelig presist uttrykk for hvordan ansvarsfulle 40-åringer har det. deLillos er en del av soundtracket til mitt liv.

Seks nye låter

«Festen er ikke over ... det er kake igjen» inneholder 40 låter, hvorav seks er nye. Disse vitner om at deLillos ikke bare flyter på fortida, men er et vitalt og levende band for framtida. Albumet blir gitt ut med ytterligere én cd i et begrenset antall. Det inneholder mer rariteter, bl.a. en frijazza demoversjon av «Hjernen er alene» fra 1981.

Ingen er i tvil om at Lars Lillo-Stenberg er sjefen og den musikalske kraften i bandet, men deLillos er en levende organisme - en kjemisk reaksjon - der alle har viktige roller.

Det jeg kaller bandidentitet preger hele karrieren, og gir deLillos særpreg.

Hvis noen skulle være i tvil: deLillos er et stort band - et lite stykke Norge.