Et liv i blitzlys

Modellen og skuespilleren Liz Hurleys stadig slankere midje har i åtte år vært i kjendisfotografenes sikte. I april venter Hurley barn. Magen, Hurley og krangelen om hvem som er barnets far, er i fokus som aldri før.

Elizabeth Hurley kom inn i rampelyset iført den svarte Versace-kjolen. Nettopp, den som var heftet sammen i sida med gigantiske sikkerhetsnåler.

Det er snart åtte år siden verden fikk se ribbeina på Hurley da hun og kjæresten Hugh Grant ankom premieren på «Fire bryllup og en gravferd». Siden den gang har Liz forført fotografer uansett hvor hun har satt sine høye hæler.

Seinest denne uka seiler skuespilleren og modellen inn på en femteplass når avisa The Independent har tatt for seg alle listene over rike, sexy, velkledde, tilgjengelige og mektige mennesker i Storbritannia og laget en samleranking. Harry Potter-forfatter J.K. Rowling, modell Kate Moss og artist Madonna er blant dem som topper lista.

Paparazzidebut: - Før den tida hadde jeg bare blitt fotografert av obskur presse for filmer ingen så og tv. Jeg hadde aldri blitt paparazziet, skriver Hurley i marsutgaven av britiske Elle.

For leseren er det litt uklart hvorvidt det å bli «paparazziet» er en hedersbetegnelse.

Samme morgen, før hun hadde rukket å presse seg inn i Versace-kjolen (det er slik hun selv beskriver det), hadde Liz fått tilbud om en filmrolle. Regissøren hadde imidlertid mildt antydet at den vordende stjernen burde kvitte seg med noen kilo for rollen som heroinavhengig.

Hurlumheien som fulgte i kjølvannet av den berømte premieren, hjalp godt på når det gjaldt den vektmessige delen av oppgaven.

- Jeg gikk ned fem kilo før filminnspillingen, og det gjorde regissøren glad. Under arbeidet gikk jeg ned ytterligere fem, det gjorde meg glad, bedyrer Hurley.

Designernes beste venn: Det gjorde åpenbart designeren Versace fornøyd også, for siden den gang har det hengt en rekke kjoler fra den italienske klesskaperen på Liz' etter hvert svært berømte kropp.

Liz Hurley

  • Britisk supermodell og skuespiller. Født 10. juni 1965 i Basingstoke i England. Faren er offiser og moren lærer.
  • Ble kjent som modell og kjæresten til skuespilleren Hugh Grant. Hun har figurert på forsider verden over og jobbet med navn som Estée Lauder og Versace.

  • Som skuespiller har hun hatt roller i 16 filmer, blant dem «Austin Powers - spionen som spermet meg», «EDtv» og «Bedazzled», der hun spiller djevelen.

Hun har aldri fått stor kreditt for filmarbeidet sitt. Hennes evne til å bære de gjeveste designernes verk har imidlertid blitt svært anerkjent.

Hurley har til og med blitt sammenliknet med britenes velkjente hurpe fra jappetidas «Dynastiet», Joan Collins. Flinkere med den delen av jobben som handler om utseende enn den delen som dreier seg om å være skuespiller.

Det er kanskje litt dårlig gjort med tanke på at nygifte (for femte gang) Collins er omtrent dobbelt så gammel som Liz. Sistnevnte har et ansikt så vakkert at et av verdens ledende kosmetikkmerker, Estée Lauder, har brukt henne i årevis. Når yrket er modell, er det ingen dårlig avtale. Skuespillerkarrieren omfatter Austin Powers-filmene som de mest kjente. Det vitner i alle fall om en viss sans for humor.

Søkkrik playboy: Utviklingen fra formfull nybegynner på den røde løperen til erfaren posør er åpenbar når du ser de mange bildene som er tatt siden kjolekvelden i 1994. En atskillig magrere kropp, større lepper og smalere øyenbryn er noen av Liz' kjendiskjennetegn.

I Elle går Liz selv grundig gjennom vektkurven . 36-åringen gir oss alt om høyde og vekt, både før og etter suksessen.

Som jentunge var hun mager og misfornøyd både hva angår størrelse på rumpe og bryster. Om den utviklingen som skjer nå mens hun er gravid, sier hun:

- Jeg nyter virkelig de forandringene som skjer, men jeg vil at dette skal være en privat sak.

Det kommer som kjent ikke til å stå en jublende far i fødestua når Hurley nedkommer. Den mannen Liz hevder er barnets pappa, heter Steve Bing. Amerikaneren er søkkrik og omtales som en ektefødt playboy. Herr Bing krever DNA-bevis for at han virkelig er opphavet til den lille babyen. Skal en dømme fra verdens tabloider, er arvingen til mangfoldige millioner dollar i hvert fall ikke prototypen på en gentleman.

Det viste seg at ekskjæreste Hugh Grant heller ikke var den gentleman verden hadde forført seg sjøl til å tro. Den gang han fremdeles var en større stjerne enn Liz, dukket brått en kvinne som kalte seg Divine Brown opp mellom dem. Hugh, med imaget blyg og keitete engelskmann, hadde tatt en runde i Los Angeles og funnet seg en prostituert. De ble fersket av politiet ei het juninatt i 1995, og bildene som ble tatt på stasjonen, var pinlige for Hugh. I kjølvannet fulgte en forsoning med kjæresten Elizabeth. Verdenspressen var interesserte tilskuere, og Liz viste evnen til å tilgi.

En sann venn: Forholdet mellom de to varte i tretten år. Da bruddet ble offentliggjort i mai 2001, erklærte begge at de for alltid kommer til å være bestevenner. Fremdeles har de produksjonsselskapet Simian films sammen.

Det er ting som tyder på at vennskapet mellom de to er bunnsolid, og mange i Storbritannia håper fremdeles at Hugh og Liz skal finne hverandre. De vil ha en lykkelig slutt. The Happy Ending.

For Grant var mannen som reiste til Los Angeles og støttet Liz på den tida da Steve Bing ga henne fyken. Det ble rapportert at han stakk av gårde på fest med Mick Jagger framfor å prate ut med Hurley. Han avviste til og med at de hadde hatt et seksuelt forhold. Dette gikk han seinere tilbake på.

Gravide Liz er nå i London, og tabloidpressen følger hennes bevegelser nøye. De påpekte at hun presterte å gå ut med den samme genseren ved fire forskjellige anledninger. Liz tok hintet og byttet antrekk ved neste paparazzimøte.

Var det noen som sa at det å være posør er en ni-til-fire-jobb?

BLITZLYS: Siden hun viste seg ved skuespilleren Hugh Grants side for første gang i 1994, har Liz Hurley vært konstant badet i blitzlys - et forhold hun selv ikke har noe imot, sier hun i intervjuer.
<B>GRAVID: - Jeg nyter virkelig de forandringene som skjer, men jeg vil at dette skal være en privat sak, sier Liz Hurley om graviditeten.