Et løft for det frie musikkfeltet

Det jeg har sagt er at vi ikke har planer om en ny støtteordning for platebransjen.

FEILTOLKET: Siden 2005 har de statlige tilskuddene til «det frie musikkfeltet» økt sterkt, skriver artikkelforfatteren, som svar på Bugge Wesseltofts (bildet) kritikk. Foto: Thomas Rasmus Skaug
FEILTOLKET: Siden 2005 har de statlige tilskuddene til «det frie musikkfeltet» økt sterkt, skriver artikkelforfatteren, som svar på Bugge Wesseltofts (bildet) kritikk. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I et innlegg i Dagbladet 6. januar, siterer Bugge Wesseltoft meg på at platebransjen ikke kan regne med økonomisk drahjelp framover. Dette er feil. Det jeg har sagt er at vi ikke har planer om en ny støtteordning for platebransjen. Når markedet endres, må og produktene som tilbys følge med. Alle bransjer må i økende grad forholde seg til de utfordringene, men også mulighetene, som følger av den teknologiske utviklingen. Dette gjelder bokbransjen så vel som musikkbransjen.

Det betyr ikke at staten skal være passiv. Vi er veldig opptatt av disse problemstillingene og har tatt en rekke grep for å avhjelpe de utfordringene som er på musikkfeltet.

Siden 2005 har de statlige tilskuddene til «det frie musikkfeltet» økt sterkt. Bare avsetningen til musikkformål i Norsk kulturfond har i perioden 2005-2013 økt med 121 millioner kroner, eller 185 prosent. Dette har gått til støtteordninger som er rettet inn mot det daglige arbeidet til profesjonelle musikere, ensembler, arrangører og produsenter.

Jeg er helt enig med Wesseltoft i at det er det daglige arbeidet med utvikling av musikk rundt om i hele landet som skaper utvikling. Slik vokser også talenter fram. Det blir derfor meningsløst når Bugge Wesseltoft påstår at «frivillighet ser ut til å være det store satsingsfeltet i Arbeiderpartiets musikkulturtenking».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer