<strong>UPÅKLAGELIG:</strong> Låtskriverhåndverk og utførelse av ypperste merke, mener Dagbladets anmelder om den tredje plata med Jonas Fjeld og Chatham County Line. Foto: Anders Grønneberg
UPÅKLAGELIG: Låtskriverhåndverk og utførelse av ypperste merke, mener Dagbladets anmelder om den tredje plata med Jonas Fjeld og Chatham County Line. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Et luksusproblem at en passe interessant Jonas Fjeld-skive holder så høyt nivå

Dobbel dose Jonas Fjeld & Chatham County Line.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Jonas Fjeld og hans amerikanske venner i Chatham County Line har skjemt oss bort med lun bluegrassmagi ved flere anledninger nå.

<strong>BLÅGRAS-SØSTRE:</strong> Tove (t.v.) og Anita Bøygard har vært hjemme i Hallingdal og spilt inn blågras med Chatham County Line - produsert av Jonas Fjeld. Foto: Anders Grønneberg
BLÅGRAS-SØSTRE: Tove (t.v.) og Anita Bøygard har vært hjemme i Hallingdal og spilt inn blågras med Chatham County Line - produsert av Jonas Fjeld. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Kanskje er det bortfallet av nyhetens interesse som gjør at samarbeidet denne gangen føles mindre overrumplende og litt dagligdags.. Og det til tross for at de autentiske bluegrassidealene er forlatt til fordel for en mer utvidet instrumentpalett på «Western Harmonies», og slik sett gir et skinn av fornyelse.

Luksusproblem Gode forfattertekster (blant annet Jo Nesbø), upåklagelig låtskriverhåndverk og like upåklagelig spilt, men det er like fullt et album som lunter lugnt og lunkent forbi framfor å gripe deg hardt med banjokloa.

«Blågras på Skrindo»

Bøygard

4 1 6

Plateselskap: Bigbox / Musikkoperatørene

Se alle anmeldelser

Et jevnt album helt på det jevne altså, og stadig helt i tetsjiktet av hva som produseres av akustisk countryrelatert musikk i dette landet. Jonas Fjelds fraseringer og gitaranslag er blant det kjæreste vi har. Et luksusproblem for så vidt, at en gjennomsnittlig interessant Jonas Fjeld-skive holder et så vidt høyt nivå.

Småbruksdrøm Fjeld og Chatham County Line har også hjulpet Bøygard-søstrene fra Ål, Tove og Anita, med å forløse deres heimstad/bluegrassdrøm.

Et luksusproblem at en passe interessant Jonas Fjeld-skive holder så høyt nivå

Albumet Spilt inn hjemme småbruket i Hallingdalen, og igjen ganske upåklagelig spilling klarer likevel ikke å dekke over et låtmateriale som mangler de store toppene. Det spenner fra løssluppen feelgoodfjellmusikk (åpningssporet «Veit du», den fine «Spring lett»), alvorlige skjebneskildringer («Frank») til ganske forglemmelige, generiske klisjeer.

«Blågras på Skrindo»

Bøygard

4 1 6

Plateselskap: Bigbox / Musikkoperatørene

Se alle anmeldelser

Men igjen: Bøygard-søstrene har en smittende sjarm og vokal x-faktor til å komme seg i mål på hederlig vis. Her, kanskje mer enn på sin egen plate, viser Jonas Fjeld og Chatham County Line, hvilke evner de har til å kunne løfte det gjennomsnittlige opp på et høyere nivå.

Et luksusproblem at en passe interessant Jonas Fjeld-skive holder så høyt nivå

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer