Et luksusproblem at en passe interessant Jonas Fjeld-skive holder så høyt nivå

Dobbel dose Jonas Fjeld & Chatham County Line.

UPÅKLAGELIG: Låtskriverhåndverk og utførelse av ypperste merke, mener Dagbladets anmelder om den tredje plata med Jonas Fjeld og Chatham County Line. Foto: Anders Grønneberg
UPÅKLAGELIG: Låtskriverhåndverk og utførelse av ypperste merke, mener Dagbladets anmelder om den tredje plata med Jonas Fjeld og Chatham County Line. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Jonas Fjeld og hans amerikanske venner i Chatham County Line har skjemt oss bort med lun bluegrassmagi ved flere anledninger nå.

Kanskje er det bortfallet av nyhetens interesse som gjør at samarbeidet denne gangen føles mindre overrumplende og litt dagligdags.. Og det til tross for at de autentiske bluegrassidealene er forlatt til fordel for en mer utvidet instrumentpalett på «Western Harmonies», og slik sett gir et skinn av fornyelse.

Luksusproblem Gode forfattertekster (blant annet Jo Nesbø), upåklagelig låtskriverhåndverk og like upåklagelig spilt, men det er like fullt et album som lunter lugnt og lunkent forbi framfor å gripe deg hardt med banjokloa.

Et jevnt album helt på det jevne altså, og stadig helt i tetsjiktet av hva som produseres av akustisk countryrelatert musikk i dette landet. Jonas Fjelds fraseringer og gitaranslag er blant det kjæreste vi har. Et luksusproblem for så vidt, at en gjennomsnittlig interessant Jonas Fjeld-skive holder et så vidt høyt nivå.

Småbruksdrøm Fjeld og Chatham County Line har også hjulpet Bøygard-søstrene fra Ål, Tove og Anita, med å forløse deres heimstad/bluegrassdrøm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer