<strong>UTE PÅ DYPET:</strong> Jan Thomas har valgt å gjør noe han ikke kan. Som å lage folkelig pop-musikk. Foto: Dagbladet
UTE PÅ DYPET: Jan Thomas har valgt å gjør noe han ikke kan. Som å lage folkelig pop-musikk. Foto: Dagbladet Vis mer

Anmeldelse: Jan Thomas - «Jeg har levd»

Et mageplask av en låt

Jan Thomas på dypt vann.

Publisert
Sist oppdatert

«Jeg har levd»

Jan Thomas

1 1 6

Utgitt: 2020
Plateselskap: Label and Gentlemen

«Håper for guds skyld den er mer velgjort enn denne snubleturen av en sang.»
Se alle anmeldelser

LÅT: «Senkveld med Thomas og Harald» gjorde stor suksess med føljetongen «Harald gjør ting han ikke kan». Om Jan Thomas har vurdert artistkarrieren sin dit hen at dette er noe han ikke kan, vites ikke. Men han har i alle fall begitt seg inn på et felt han er på svært gyngende grunn. Og stor suksess kan det umulig bli.

Tidligere i sommer slapp vår mest profilerte stylist og rød løper-kritiker singelen, «Honansa, det er sommer». Nå følger han opp med «Jeg har levd» - en slags syngende reklame for boka ved samme navn som kommer seinere denne uka.

La oss si det med en gang - håper for guds skyld den er mer fargesprakende og velgjort enn denne snubleturen av en sang.

HJERTEKNUSER: Jan Thomas og kjæresten Harlem Alexander møter sin nye valp. Video: Privat Vis mer

Jan Thomas har valgt seg et folkelig, akustisk pop-landskap hvor det meste står og faller på hovedpersonen selv. Og det skal han jo ha, man skal ikke beskylde han for å være pinglete - han kunne jo gått elektronisk til verks og gjemt seg bak en vegg av autotune. Men hva hjelper det når røsten vakler og poesien mildt sagt skranter.

«Jeg kommer hjemmefra, hvor jeg en gang hørte til / hvor en liten gutt ble mann / som lekte og sloss, og sovnet i mammas fang / la - la - la», synger han med stolpete rytmikk og mye luft i frasene.

For å si det sånn, Jan Thomas forsøk på å skrive folkelig pop får Gaute Grøtta Gravs «Knekkebrød»-vise til å fremstå som en velproposjonert Eggum-perle i forhold. Det sier veldig mye mer om Jan Thomas enn Grøtta Gravs låtskriver-talent.

Men all reklame er god reklame, eller hva?

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer