Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Et manifest for venstresida som bør være en tankevekker for mange

Magnus E. Marsdal har skrevet ei informativ og samfunnskritisk bok.

POLITISK 

SLEKTSKRØNIKE: Magnus Marsdal 

sammenligner den politiske utviklingen i USA og Norge i sin nye bok, som starter som en slektskrønike. Foto: Mimsy Møller / NTB SCANPIX / SAMFOTO
POLITISK SLEKTSKRØNIKE: Magnus Marsdal sammenligner den politiske utviklingen i USA og Norge i sin nye bok, som starter som en slektskrønike. Foto: Mimsy Møller / NTB SCANPIX / SAMFOTO Vis mer

Seks måneders pappaperm i California i 2012 var utgangspunktet for at Magnus E. Marsdal har skrevet boka «Frihetens mødre». Det er blitt ei bok om Norge og USA med mange innfallsvinkler og mange historier, men den bunner ut i en ramsalt kritikk og bekymring over det som foregår i de to landene – og ellers i Europa.

Under USA-oppholdet ble Marsdal opptatt av den utvandrede delen av slekta si, og boka begynner som en slektskrønike, der oldemor Sannas søster Lina emigrerer til «frihetens land».

Lina reiser fra husmannskår på Brasøya på Helgelandskysten og glir inn i det amerikanske nybyggerlivet. Familien i Norge vokser seg ut av husmannslivet og inn i arbeiderklassen. Dermed tar boka også for seg norsk og amerikansk arbeiderhistorie. Så får vi et møte med den politiske utviklingen i USA med den liberale New Deal-tida på 1930-tallet og norsk sosialdemokrati før og etter 2. verdenskrig. Deretter går Marsdal løs på dagens USA og Norge, med utgangspunkt i den konservative Tea Party-bevegelsen «over there» og en politisk utvikling som går stadig mer til høyre her hjemme.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

1 MÅNED*

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr måned. 0,03 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (99kr/mnd) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr 3 måneder. 2,77 per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

6 MÅNEDER**

KUN 30 KR/MND- 60% rabatt

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER** 180 kr 6 måneder. 1 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (99kr/mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?