Anmeldelse Film «Cats»

Et mareritt av pelskledde pupper

«Cats» har en litt annen effekt enn det de som har laget den har sett for seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: Det er alltid både litt forferdelig og litt fascinerende å se noen lage et produkt, og bruke masse penger og prestisje på det, og ikke på noe punkt innse hvor absurd det hele ser ut utenfra.

Ta «Cats», for eksempel. Det er rimelig åpenbart at denne stjernespekkede filmatiseringen av Andrew Lloyd Webbers musikal er ment å være en god, gammeldags storfilm, et medrivende og underholdende spectacle fylt til bristepunktet av sang og dans.

Men helt siden traileren ble sluppet i sommer, til bestyrtede reaksjoner, har ikke vært tvil om at «Cats» er noe ganske annet, nærmere bestemt et slags besynderlig mareritt som er delvis interessant og delvis flaut og delvis ubehagelig å se på. Mest det siste.

Pupper med pels

«Cats» har altså tatt i bruk siste skrik innen spesialeffekter for å få skuespillerne til virkelig å se ut som katter, samtidig som de har sine egne kropper og ansikter i behold. Men det er noe ved å se Idris Elba og Taylor Swift danse rundt hverandre, nakne og pelskledde, som ikke føles bra.

For det første gjør den korte busten at de egentlig ser mer ut som forvokste mus eller rotter enn katter. For det andre er det noe ved å se menneskelepper med værhår og pupper med pels som gir en bestemt følelse av å befinne seg i «den uhyggelige dalen».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer