Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

Odd Nerdrum forsvarer Carl I. Hagen

Et menneske blant ulver

Vi har et gammelt norsk ord, og det er «fritenker». Carl I. Hagen er en fritenker.

FORSVARER CARL I. Hagen: «Han har vært en oksygentilførsel som nordmenn nok ikke helt forstår rekkevidden av», skriver Odd Nerdrum og Carl W. Korsnes om Carl I. Hagens inntreden i norsk politikk. Foto: Agnete Brun / Dagbladet
FORSVARER CARL I. Hagen: «Han har vært en oksygentilførsel som nordmenn nok ikke helt forstår rekkevidden av», skriver Odd Nerdrum og Carl W. Korsnes om Carl I. Hagens inntreden i norsk politikk. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer
Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge har ikke sansen for individualitet, men står fast på at man skal tenke likt. Etter hvert er Arbeiderpartiet blitt malen på hvordan man skal tenke.

Et lovverk kan misbrukes hvis det er noen partiet ikke liker. Man har for eksempel hatt såkalt «sovende lover» mot homoseksualitet, som rammet hardt i Bergen på 1970-tallet. Nå misbrukes lovverket ved å hastebehandle et vedtak som rammer et fritenkende menneske, nemlig Hagen.

Han er den eneste på Stortinget som faktisk har bygget opp et parti og gjort det til å bli stort - ikke en døgnflue, men faktisk et parti som har forandret mye til det bedre i Norge.

FRP-NESTOR: Carl I. Hagen har vært svært sentral i Fremskrittspartiet. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
FRP-NESTOR: Carl I. Hagen har vært svært sentral i Fremskrittspartiet. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer

Dette, takket være Hagen og en rad av intellektuelle rundt ham. Han har vært en oksygentilførsel som nordmenn nok ikke helt forstår rekkevidden av.

Derfor er dette angrepet fra Arbeiderpartiet som vanlig deprimerende. Flere avdankede politikere fra den røde fløy har levet, og lever, i skatteparadiser.

Det er den «gaven» de har fått for i alle år å ha propagandert for høyere skatter - for det Stoltenberg kaller «det norske spleiselaget».

Man må huske på at Fremskrittspartiet først og fremst var partiet for nedsatte skatter – det er partiets grunnmur, så å si. Det henger likesom etter Hagen at han ville skape et rettferdig skattesystem.

Arbeiderpartiets syn på skatt har ikke vært å få flest mulig penger i kassen, men å «utjevne befolkningen», som det heter. Hadde skattepolitikken vært litt mer intelligent, så hadde mange i befolkningen fått et bedre liv.

Vi oppfatter Carl I. Hagen som humanist.

Derfor er de siste angrepene mot Hagen et antihumanistisk foretak.

Det skal aldri være slik at humanisme bare utføres mot de fortjente, men også de ufortjente skal ha rett på menneskelig behandling.

Filosofen Hegel har skrevet at en person som ikke følger Zeitgeist fortjener ingen rettssikkerhet. Carl I. Hagen har vært utsatt for rettsusikkerhet og vedtaket i Stortinget burde mortifiseres øyeblikkelig i skam.

En fri stemme er noe Nobelkomiteen fortjener mer enn noen gang.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!