DEBATT

Odd Nerdrum forsvarer Carl I. Hagen

Et menneske blant ulver

Vi har et gammelt norsk ord, og det er «fritenker». Carl I. Hagen er en fritenker.

FORSVARER CARL I. Hagen: «Han har vært en oksygentilførsel som nordmenn nok ikke helt forstår rekkevidden av», skriver Odd Nerdrum og Carl W. Korsnes om Carl I. Hagens inntreden i norsk politikk. Foto: Agnete Brun / Dagbladet
FORSVARER CARL I. Hagen: «Han har vært en oksygentilførsel som nordmenn nok ikke helt forstår rekkevidden av», skriver Odd Nerdrum og Carl W. Korsnes om Carl I. Hagens inntreden i norsk politikk. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Norge har ikke sansen for individualitet, men står fast på at man skal tenke likt. Etter hvert er Arbeiderpartiet blitt malen på hvordan man skal tenke.

Et lovverk kan misbrukes hvis det er noen partiet ikke liker. Man har for eksempel hatt såkalt «sovende lover» mot homoseksualitet, som rammet hardt i Bergen på 1970-tallet. Nå misbrukes lovverket ved å hastebehandle et vedtak som rammer et fritenkende menneske, nemlig Hagen.

Han er den eneste på Stortinget som faktisk har bygget opp et parti og gjort det til å bli stort - ikke en døgnflue, men faktisk et parti som har forandret mye til det bedre i Norge.

Dette, takket være Hagen og en rad av intellektuelle rundt ham. Han har vært en oksygentilførsel som nordmenn nok ikke helt forstår rekkevidden av.

Derfor er dette angrepet fra Arbeiderpartiet som vanlig deprimerende. Flere avdankede politikere fra den røde fløy har levet, og lever, i skatteparadiser.

Det er den «gaven» de har fått for i alle år å ha propagandert for høyere skatter - for det Stoltenberg kaller «det norske spleiselaget».

Man må huske på at Fremskrittspartiet først og fremst var partiet for nedsatte skatter – det er partiets grunnmur, så å si. Det henger likesom etter Hagen at han ville skape et rettferdig skattesystem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer