Et mer strigla Katzenjammer

Livefavorittenes første album på snaut fire år.

TILBAKE: «Rockland» er Katzenjammers første album på snaut fire år. Det er også deres mest strigla. Fra venstre: Solveig Heilo, Marianne Sveen, Turid Jørgensen og Anne Marit Bergheim. Foto: Paal Audestad
TILBAKE: «Rockland» er Katzenjammers første album på snaut fire år. Det er også deres mest strigla. Fra venstre: Solveig Heilo, Marianne Sveen, Turid Jørgensen og Anne Marit Bergheim. Foto: Paal Audestad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Du føler liksom at Katzenjammer alltid har vært der, kanskje fordi de har gjort så mye av seg, men «Rockland» er bare album nummer tre fra kvartetten. Og - det er tre og et halvt år siden forrige album.

I mellomtida har medlemmene gitt ut soloplater og økt Katzenjammer-familien med et par småtasser.

Mindre galskap Men hva har pausen gjort med kvartetten, som først og fremst er kjent som et spennende liveband der medlemmene fyker fram og tilbake på scenen og bytter instrumenter?

Vel, den musikalske galskapen, Balkan-innflytelsen og «tivolipreget» - og iveren etter å eksperimentere - er dempet mange hakk, til fordel for «pene» melodier i grenselandet et sted mellom singer/songwriter, country og britisk folk - som en særdeles likandes «My Dear».

Jeg synes likhetstrekkene med svenske Baskery er blitt tydeligere - og særlig på bluesinspirerte «Old De Spain».

Australsk produsent Med valget av Victor Van Vugt som produsent, stiler bandet høyt. Den New York-bosatte australieren har produsert glimrende artister som Nick Cave, Beth Horton, PJ Harvey, Kirsty MacColl og Gogol Bordello, flere av dem artister som har influert Katzenjammer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer