Et mesterstykke om historieskriving fra Erling Sandmo

En historikernes historiker?

HISTORIKER: Erling Sandmo har skrevet en generøs og sprudlende vittig gjennomgang av tenkning og skrift gjennom tidene, fra Herodot og til framtidas historikere, ifølge anmelderen. Foto: ALEKSANDER NORDAHL
HISTORIKER: Erling Sandmo har skrevet en generøs og sprudlende vittig gjennomgang av tenkning og skrift gjennom tidene, fra Herodot og til framtidas historikere, ifølge anmelderen. Foto: ALEKSANDER NORDAHL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Det snakkes ofte om «forfatternes forfatter» - altså forfattere som har sitt største nedslagsfelt blant andre forfattere. Kanskje Erling Sandmo er historikernes historiker?

«Tid for historie» er en generøs og sprudlende vittig gjennomgang av tenkning og skrift gjennom tidene, fra Herodot og til framtidas historikere.

  

Raritetskabinett

Sandmo er et raritetskabinett i menneskeform, og han rister stadig fram kuriøse og ekstreme eksempler fra ermet for å illustrere poengene rundt «tid» og «det egentlige».

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer