DAGBLADKOKK: Charlotte Mohn er Dagbladets faste kokk. Her anbefaler hun sine fem kokebokfavoritter fra året som gikk.  Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
DAGBLADKOKK: Charlotte Mohn er Dagbladets faste kokk. Her anbefaler hun sine fem kokebokfavoritter fra året som gikk. Foto: Håkon Eikesdal / DagbladetVis mer

«Et must for alle med respekt for norsk mathistorie»

Her er våre kokebokfavoritter.

Kokebøker: Anbefalt av Dagblad-kokk Charlotte Mohn.

Hanne Frosta: «På bedringens vei. Inspirasjonskokebok for kreftpasienter» (Gyldendal)
En inspirerende og viktig kokebok med enkle oppskrifter til sunn og næringsrik mat. Spesielt utviklet for kreftpasienter men passer for andre grupper som sliter med å få i seg nok næring.

Morten Schakenda: «Schakendas bakeskole». (Aschehoug).
Her er det barn, matglede og mestring som står i fokus. Bakeren fra Lom viser hvordan barn får bake og lage mat på en voksen måte, men på barns premisser.

Henriette Schønberg Erken: «Stor kokebok for større og mindre husholdninger». (Aschehoug).
En klassiker av ei kokebok og et must for alle med respekt for norsk mathistorie. Interessant og underholdende bok om landets viktigste og mest sagnomsuste kokebokforfatter.

Bodil Nordjore: «Go' Jolemat»
Ekte og viktig matformidling i en klasse for seg. Turbokokka kan tradisjonsmat!

Magnus Sjøberg: «Mat fra skogen». (Tun).
Ei bok som virkelig åpner øynene dine for hva man kan bruke naturens spiskammers til. Nydelige bilder som inspirerer både til tur og matlaging!