et norge i krig

Det er aldri fred å få i butikken War Games i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  DU BLIR AVHENGIG.

-  Driver noen andre i klassen din med dette?

-  Nei.

17 ÅR GAMLE Magnus Fagerhaug er elev ved Lambertseter videregående skole. Nå står han ved et tungt bord på 120 x 120 centimeter i butikken War Games i Møllergata i tjukkeste Oslo. Magnus har hestehale og Iron Maiden-trøye. På bordet er det stilt opp modeller av trær, ruiner, groteske soldater og noe som likner hunder. Bordene er fulle av røde, hvite og svarte terninger. Det er onsdag kveld og Magnus spiller som vanlig «Warhammer Fantasy Battles».

SPILLET BLE OPPFUNNET i England på slutten av 70-tallet og hva skal man si? Det handler om å slå motstandernes styrker i strid. Det gjøres ved flaks og dyktighet, terningkast og for eksempel angrep fra flankene. Spillerne måler opp hvor langt tropper, soldater og dyr skal forflytte seg ved hjelp av røde plastpinner. Denne hobbyen finner du over hele verden. Grunnreglene er enkle, men spillet er likevel komplisert. Akkurat som sjakk. Et spill tar fra en halv time til en hel kveld å gjennomføre. Det finnes tre populære spill i denne sjangeren: Nevnte «Warhammer Fantasy Battles», «Warhammer 40000» som science fiction-gutta foretrekker og «Ringenes herre».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer