Et norsk «Solsidan»?

Ikke helt - men «Side om side» er et friskt forsøk.

BLANDET BESETNING: Komikere og skuespillere deler rollene i den nye komiserien til NRK. I midten hovedrolleinnehaverne Marie Blokhus og Vidar Magnussen. Foto: NRK.
BLANDET BESETNING: Komikere og skuespillere deler rollene i den nye komiserien til NRK. I midten hovedrolleinnehaverne Marie Blokhus og Vidar Magnussen. Foto: NRK. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV-SERIE: Det kan være fryktelig irriterende med vignetter som lover noe annet enn man får se når programmet begynner. I «Side om side» sitt tilfelle er det en stor lettelse.

Denne komiserien er nemlig ikke den jovvialt gærne studiokomedien åpningen gir inntrykk av:

Formen, tematikken og ambisjonsnivået er derimot hentet fra nyere seriesuksesser som «Solsidan» og «Modern Family», med høy produksjonsverdi og en virkelighetsnært forankret, småabsurd forviklingshumor.

I første episode flytter det unge paret Maria og Jonas til et udefinert boligområde halvannen time fra deres tidligere hjemsted Oslo. Ute av storbyen blir det nye livet raskt infiltrert av to ivrige nabopar med tilhørende familier; jordnære og tøysete Lisbeth og Frode, og snobbete, men positive Eline og Christian.

Karikerte komikere Med en besetning bestående av omtrent halvparten komikere og halvparten skuespillere, er «Side om side» et interessant tilfelle.

Mye av humoren ligger i det velkjente komiske vesenet til Jon Almaas (Christian), Pernille Sørensen (Lisbeth) og Tore Sagen (Frode), som karakterene er bygget tett rundt. Også Vidar Magnussen (Jonas) er lett gjenkjennelig fra sin svært hederlige innsats i «Underholdningsavdelingen».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer