Et NRK uten misjonering

KRISTENDOM: Journalistikk og forkynnelse er to størrelser som gjensidig bør utelukke hverandre.

BØR FJERNES: Hensikten med forkynnelse som også sendes i NRK på tv og radio er at mottaker skal bli overbevist og helst omvende seg, skriver Jens Brun-Pedersen.Illustrasjonsfoto: Truls Brekke
BØR FJERNES: Hensikten med forkynnelse som også sendes i NRK på tv og radio er at mottaker skal bli overbevist og helst omvende seg, skriver Jens Brun-Pedersen.Illustrasjonsfoto: Truls Brekke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||BØR EN fellesinstitusjon som NRK fortsette med sin majoritetslydige misjonsvirksomhet for en utvalgt religion i sine sendinger?  I sitt jubileumsår bør NRKs kringkastingssjef følge nøye med når det regjeringsoppnevnte religionsutvalget skal ta fatt på de utfordringer mangfoldet i vårt samfunn krever av oss. Problemstillingen berører også det hvite huset på Marienlyst.

NRK har gått fra å være en folkeopplysningsinstitusjon til å formidle nyheter fra NTB til selv å utvikle en journalistisk identitet og faglig bevissthet. I dag har de ansatte og ledelsen i NRK et ønske om en kritisk distanse til alle som representerer makt — politisk, økonomisk, kulturell eller organisatorisk makt. Det ligger i journalistikkens natur å ha denne kritiske distansen til de som har og utøver makt. NRK klarer denne øvelsen utmerket - godt hjulpet av honnørord som allsidighet og upartiskhet.

Bortsett fra på et felt: livssynsområdet. NRK videreformidler ren forkynnelse og evangelisering av den kristne religionen gjennom sine daglige radioandakter og ukentlige fjernsynsoverføringer av gudstjenester.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer